Κέρδη στη Wall Street από το εμπόριο και την Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street από το εμπόριο και την Fed
Μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση των αμερικανών αξιωματούχων με τους κινέζους ομολόγους τους η Wall έκλεισε με κέρδη.

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street,την Τετάρτη με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση τόσο από τις εξελίξεις στο πεδίο της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ - Κίνας όσο και από την Fed.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα τους Financial Times, η Κίνα έχει προσφερθεί να αυξήσει κατά 50% τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στα 50 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι επενδυτές λαμβάνουν ώθηση και από την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τρίτη που ανέφερε πως «θα ενεργήσουμε κατάλληλα για να υποστηρίξουμε τη συνεχή ανάπτυξη, την ισχυρή αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό που θα επιστρέψει στο συμμετρικό στόχο του 2%».

O κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ φάνηκε να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες της αγοράς για μια νέα μείωση των επιτοκίων-τρίτη κατά σειρά αν επιβεβαιώθει- κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Οκτώβριο προκειμένου να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια έναντι της αβεβαιότητας σχετικά με το «εμπόριο, το Brexit και άλλα θέματα».

Από τα πρακτικά της Fed οι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν όλο και πιο διχασμένοι όσον αφορά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η νομισματική πολιτική.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Τετάρτη με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,19% στις 26.164,04 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,56% στις 2.893,06 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,67% για να κλείσει στις 7.823,78 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider