Οδηγίες προς ναυτιλομένους: Eπενδύστε μόνο σε μετοχές!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδηγίες προς ναυτιλομένους: Eπενδύστε μόνο σε μετοχές!

Θέλετε να επενδύσετε και δεν ξέρετε που πρέπει να τοποθετήσετε τα χρήματά σας; Υπάρχει απάντηση και μάλιστα ανατρεπτική! «Το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο πρέπει να αποτελείται σε απόλυτο ποσοστό (100%) από μετοχές!» συστήνει νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Marketwatch.

Η ανάγκη για επανακαθορισμό των επενδυτικών χαρτοφυλακίων, με στόχο το μέγιστο δυνατό κέρδος, προκρίνει τη φυγή από τα τετριμμένα και απαιτεί ρηξικέλευθες αποφάσεις για επενδύσεις!

Επικαλούμενο τις θέσεις μεγάλης μερίδας αναλυτών, το Marketwatch όχι μόνο στηρίζει σθεναρά την άποψη για… καθολική στροφή των επενδυτών στις μετοχές, αλλά παρουσιάζει και τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη αυτή η στροφή.

Για τους καλά γνωρίζοντες τα των αγορών γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μια τοποθέτηση 100% στις μετοχές δεν αφορά σε μια αγορά χωρίς ρίσκο, αλλά αντίθετα σε μια αγορά γεμάτη ρίσκα. Η απόλυτη επενδυτική στροφή στις μετοχές είναι αρκετά ριψοκίνδυνη και αυτό είναι εύλογο. Τώρα μένει να απαντηθεί γιατί είναι και κερδοφόρο!

Οι λόγοι είναι οι εξής:

- Δεδομένου ότι μια τοποθέτηση εξ ολοκλήρου στις μετοχές μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και καταστροφική, ο επενδυτής δεν πρέπει να πουλά βασιζόμενος στις βραχυπρόθεσμες τάσεις. Η καλύτερη στρατηγική είναι η τοποθέτηση στις μετοχές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

- Καθώς ο επενδυτικός οίστρος του καθενός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι αναγκαίο να σημειώνονται και τα απαραίτητα «διαλείμματα» για την αναγκαία κατοχύρωση κερδών. Μόνο τότε μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη η απόλυτη επένδυση στις μετοχές.

- Η τοποθέτηση στις μετοχές μπορεί να προσδώσει την ευκαιρία για μεγάλη διαφοροποίηση. Οι επενδυτές μπορούν να επιλέξουν να τοποθετηθούν σε μια διευρυμένη γκάμα εταιρειών, που θα διαφοροποιείται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, κλάδων, κεφαλαιοποίησης, προοπτικών για υψηλά μερίσματα.

- Τα ομόλογα δεν είναι πια καθόλου ελκυστικά, καθώς οι αποδόσεις διεθνώς έχουν διολισθήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider