Η Google αίρει την απαγόρευση διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google αίρει την απαγόρευση διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα
Οι αρχικοί περιορισμοί που είχε επιβάλλει η Google ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο και εφαρμόστηκαν τον Ιούνιο.

Η Google αποφάσισε να άρει την απαγόρευση διαφημίσεων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και να επιτρέψει στα νόμιμα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να αγοράζουν διαφημίσεις στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο.

Όπως σημειώνει το CNBC, oι αρχικοί περιορισμοί που είχε επιβάλλει η Google ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο και εφαρμόστηκαν τον Ιούνιο. Είχαν ως στόχο να προστατεύσουν τους καταναλωτές και περιλάμβαναν τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs), τα ψηφιακά πορτοφόλια και τις συμβουλές trading.

Η νέα πολιτική της Google ισχύει για διαφημιζόμενους σε όλο τον κόσμο, όμως οι διαφημίσεις μπορούν να προβάλλονται μόνο στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση πιστοποίησης για την προβολή διαφημίσεων σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η κίνηση της Google ακολουθεί το Facebook, το οποίο άρχισε τον Ιούνιο να επιτρέπει σε επιλεγμένους διαφημιζόμενους διαφημίσεις σχετικές με κρυπτονομίσματα.

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, αντλεί το 86% των συνολικών εσόδων της από τη διαφήμιση. Η εταιρεία πραγματοποίησε πάνω από 54 δισ. δολάρια έσοδα από διαφημίσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider