Επόμενος στόχος τα 20.000 δολάρια για το Bitcoin

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επόμενος στόχος τα 20.000 δολάρια για το Bitcoin
Το ψηφιακό νόμισμα δείχνει να πορεύεται μέσα στην «τέλεια καταιγίδα», με την τιμή του να σπάει όλα τα κοντέρ. Πού μπορεί να φτάσει;

Δίχως… φρένα μοιάζει το ράλι του Bitcoin το τελευταίο διάστημα, καθώς ένα γενικευμένο κλίμα ευφορίας έχει κατακλύσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το ψηφιακό νόμισμα δείχνει να πορεύεται μέσα στην «τέλεια καταιγίδα», με την τιμή του να σπάει όλα τα κοντέρ. Μόλις χθες, Πέμπτη, το Bitcoin διέσπασε ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 16.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, ενώ την Τρίτη ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2018 τα 15.550 δολάρια.

Η ανοδική του πορεία μοιάζει ασταμάτητη, ενώ πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που βλέπουν το Bitcoin να σκαρφαλώνει στα 20.000 δολάρια.

«Από τη στιγμή που το Bitcoin διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 14.000 δολαρίων, ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός. Το κρυπτονόμισμα μπορεί πλέον να διασπάσει ανοδικά τα 20.000 δολάρια χωρίς πολλά εμπόδια», εκτιμά η τεχνική αναλύτρια, Katie Stockton.

«Το Bitcoin θα υπεραποδώσει μέσα στο τρέχον περιβάλλον» σχολιάζει, από την πλευρά του, ο JC O’Hara, αναλυτής της MKM Partners. «Αυτή τη στιγμή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κρυπτονομίσματος είναι εξαιρετικά ισχυρά», προσθέτει. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Bitcoin κινείται ήδη υψηλότερα από τα υψηλά του 2019. «Έρχεται περαιτέρω άνοδος 20% για το κρυπτονόμισμα. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα είναι το βασικό bet για τις επόμενες εβδομάδες», τονίζει.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το Bitcoin μετρά κέρδη 60% από τα τέλη Αυγούστου και… άλμα σχεδόν 300% (!) από τις αρχές του 2020.

Τα ορόσημα

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν κάτω από τα 14.000 δολάρια. Ωστόσο από τότε έχει διασπάσει ανοδικά πολλά κρίσιμα «ψυχολογικά όρια».

Ήταν 4 Νοεμβρίου – μια μέρα μετά τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ – όταν το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 14.000 δολάρια.

Χρειάστηκε μόλις μια ήμερα – ήτοι στις 5 Νοεμβρίου – για να διασπάσει ανοδικά και τα 15.000 δολάρια.

Στις 10 Νοεμβρίου ξεπέρασε και τα 15.550 δολάρια, ενώ μόλις χθες, 12 Νοεμβρίου, το Bitcoin άφησε… πίσω του και τα 16.000 δολάρια.

Πού αποδίδεται το ξέφρενο ράλι του Bitcoin;

Το Bitcoin βιώνει, αναμφισβήτητα, μια από τις καλύτερες στιγμές του, αφού τα κέρδη του επεκτείνονται μέρα με τη μέρα.

Παρακολουθώντας στενά την ξέφρενη πορεία του, η πλειοψηφία των αναλυτών κάνει λόγο για ράλι ανακούφισης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, που ανέδειξε τον Τζο Μπάιντεν ως τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Οι αμερικανικές εκλογές οδήγησαν το Bitcoin πάνω από το κρίσιμο σημείο στήριξης των 14.000 δολαρίων», σχολιάζει ο Nicholas Pelecanos, στρατηγικός αναλυτής της NEM.

Η έλευση του Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο αποτελεί «εξαιρετικό νέο» για τα κρυπτονομίσματα, καθώς η προεδρία του θα οδηγήσει πιθανότατα σε χαμηλότερα επίπεδα το δολάριο, εξηγεί ο Bill Noble, αναλυτής της Token Metrics. Παραδοσιακά οι προβλέψεις για αποδυνάμωση του δολαρίου ωθούν τους επενδυτές σε εναλλακτικές επενδύσεις, γεγονός που αυξάνει, αυτόματα, τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα, σημειώνει ο ίδιος.

«Το τέλος του χάους που έφερε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ θα ωφελήσει το Bitcoin», εκτιμά, από την πλευρά του, ο διάσημος επενδυτής Mike Novogratz. «Κάθε κεντρική τράπεζα θα εκδίδει ψηφιακό νόμισμα σε πέντε χρόνια από τώρα», προβλέπει, μάλιστα.

Ένας ακόμη λόγος που το Bitcoin έχει επιδοθεί σε ράλι είναι γιατί, μεγάλοι κολοσσοί, όπως η PayPal, έχουν δώσει το «πράσινο φως» για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο asset αυτή τη στιγμή που να λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κρυπτονομίσματα έχουν επιδοθεί σε ράλι. Μπορεί το ευρώ ή η στερλίνα να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον κρίσης, όπως αυτό που βιώνουμε; Όχι και πάλι όχι», τονίζει ο Noble.

«Το πρωτοφανές κύμα μέτρων που έχουν υιοθετήσει κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, προκειμένου να βάλουν φρένο στην κρίση που έχει ξεσηκώσει στο πέρασμά του ο κορονοϊός, έχει σοβαρή επίδραση στα νομίσματα. Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται αποδυναμώνουν τα παραδοσιακά νομίσματα, καθιστώντας, στον αντίποδα, ελκυστικό το Bitcoin», συναινεί μερίδα αναλυτών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider