Γιατί διολισθαίνει το ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί διολισθαίνει το ευρώ
«Η ΕΚΤ ακολουθεί το μονοπάτι της Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), σε μια προσπάθεια να τονώσει την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ την ίδια ώρα, η Fed μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να δρα ανεξάρτητα από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας».

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017 διολίσθησε την εβδομάδα που μας πέρασε το ευρώ, υποχωρώντας μέχρι τα επίπεδα των 1,0827 δολαρίων.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η τάση για το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ξεκάθαρα «bearish» τα τελευταία 24ωρα, με αρκετούς από εκείνους να ποντάρουν και σε νέα πτώση του προσεχώς, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη υποχωρήσει σε χαμηλά 2,5 και πλέον ετών.

Και μπορεί το ευρώ να ξεκίνησε με αξιώσεις την εβδομάδα (σημείωνε άνοδο τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου), ωστόσο πολύ γρήγορα εμφάνισε σημάδια «κόπωσης».

Το ενιαίο νόμισμα «υποφέρει» από τα φτωχά θεμελιώδη της ευρωπαϊκής οικονομίας, τα οποία καταδεικνύουν στασιμότητα της ανάπτυξης, αλλά και από τη διαρκή, το τελευταίο διάστημα, ισχυροποίηση του δολαρίου.

Το ισχυρό δολάριο

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα θεμελιώδη συνεχίζουν να ωφελούν τις ΗΠΑ και αυτός είναι ο λόγος που το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ.

«Η ΕΚΤ ακολουθεί το μονοπάτι της Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), σε μια προσπάθεια να τονώσει την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ την ίδια ώρα, η Fed μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να δρα ανεξάρτητα από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τις πιέσεις που ασκούνται στο ευρώ», εξηγεί μερίδα αναλυτών.

«Τα κεφάλαια συνεχίζουν να εισρέουν στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφάλεια στο δολάριο», συνεχίζουν.

«Η ζήτηση για το δολάριο ολοένα και ενισχύεται. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο», τονίζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider