Σε ελεύθερη πτώση έχει επιδοθεί σήμερα Δευτέρα, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Bitcoin, καταγράφοντας λίγο νωρίτερα απώλειες έως και 10%.

Αυτή την ώρα, τo Bitcoin υποχωρεί στα επίπεδα των 10.175 δολαρίων, καταγράφοντας πτώση 3,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, ενώ ενδοσυνεδριακά, έφτασε μέχρι το χαμηλό 9.872 δολαρίων, χάνοντας προσωρινά το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων.

Ο λόγος της πτωτικής πορείας δεν είναι ξεκάθαρος, σύμφωνα με το CNBC, το οποίο όμως αποδίδει τις απώλειες στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, πρόσφατα αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα, με αφορμή τα σχέδια του Facebook να κυκλοφορίσει το Libra, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Όπως δήλωσε: «δεν είναι φαν του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα».


Σύμφωνα με το CNBC, πολλοί από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν λαμβάνουν στα «σοβαρά» τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ. Ένας από αυτούς, ο Μπράιαν Άρμστρονγκ, CEO της ψηφιακής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Coinbase, δήλωσε πως – τα δημόσια σχόλια του Αμερικανού προέδρου - είναι «κατόρθωμα» και πως φέρνουν ακόμα πιο θετική «διαφήμιση» στα κρυπτονομίσματα.

 

 


Όμως, παρά τις απώλειες που καταγράφει σήμερα, Δευτέρα, το Bitcoin, η πορεία του κρατά θετικό πρόσημο από την αρχή της χρονιάς του 2019, με άνοδο στο 160%.