Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα των 680 μονάδων. Συγκεκριμένα, στις 11:14, διαμορφώνεται στις 680,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,49%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,66 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,74%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+3,14%), της Ελλάκτωρ (+2,90%), της Πειραιώς (+2,60%), της Alpha Bank(+2,52%) και της Eurobank(+2,06%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-1,03%) και της Σαράντης(-0,68%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,49%) και των Τροφίμων (+1,97%) ,ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,77%) και της Υγείας (-0,34%).

Ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, 10 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας +6,67% και Space Hellas+5,49%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαστικά κρήτης -7,24% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -3,97%.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω ανακούφισης που η φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας είναι «εντελώς άθικτη».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των κλάδων τεχνολογίας, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε χθες πως η εμπορική συμφωνία με την Κίνα «παίρνει τέλος», αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις του. Αργά χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η εμπορική συμφωνία παραμένει «εντελώς άθικτη».

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα αρχικά στοιχεία για τον δείκτη PMI του Ιουνίου που ανακοινώνει η Markit, τα οποία αναμένεται να καταδείξουν περαιτέρω βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ του Απριλίου καθώς πολλές χώρες χαλάρωσαν τους περιορισμούς.