Θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές
Το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών δίνει ώθηση στις μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών βρίσκεται πάνω από τα επίπεδα των 680 μονάδων. Συγκεκριμένα, στις 11:14, διαμορφώνεται στις 680,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,49%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,66 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,74%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+3,14%), της Ελλάκτωρ (+2,90%), της Πειραιώς (+2,60%), της Alpha Bank(+2,52%) και της Eurobank(+2,06%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-1,03%) και της Σαράντης(-0,68%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,49%) και των Τροφίμων (+1,97%) ,ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,77%) και της Υγείας (-0,34%).

Ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, 10 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας +6,67% και Space Hellas+5,49%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαστικά κρήτης -7,24% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -3,97%.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω ανακούφισης που η φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας είναι «εντελώς άθικτη».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των κλάδων τεχνολογίας, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε χθες πως η εμπορική συμφωνία με την Κίνα «παίρνει τέλος», αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις του. Αργά χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η εμπορική συμφωνία παραμένει «εντελώς άθικτη».

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα αρχικά στοιχεία για τον δείκτη PMI του Ιουνίου που ανακοινώνει η Markit, τα οποία αναμένεται να καταδείξουν περαιτέρω βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ του Απριλίου καθώς πολλές χώρες χαλάρωσαν τους περιορισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider