Πετρέλαιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή.

Τα αυξανόμενα κρούσματα του COVID-19 εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στο πετρέλαιο ενώ ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει προσεκτικά το επόμενο βήμα αναφορικά με τις περικοπές στην παραγωγή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ρωσία μπορεί να αναγκαστεί να υποστηρίξει την επέκταση των μειώσεων παραγωγής.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία δεν θεωρεί ότι οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου πρέπει να αλλάξουν μια συμφωνία για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς, αλλά δεν αποκλείει την επέκταση των περικοπών πετρελαίου εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Τα σχόλιά του ήταν μια σαφής ένδειξη από την πλευρά της Ρωσίας, μιας κορυφαίας πετρελαιοπαραγωγού χώρας ότι η μείωση της ζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε διεύρυνση των γενναίων περιορισμών στην παραγωγή.

Οδεύοντας προς το τέλος της εβδομάδας, η αγορά παρακολουθεί δύο πράγματα: τα απογοητευτικά δεδομένα ζήτησης σε πραγματικό χρόνο και την επικείμενη απόφαση παραγωγής του ΟΠΕΚ + στο τέλος του επόμενου μήνα, δήλωσε ο Mark Ο Finley από το Πανεπιστήμιο Rice.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, αν και διατήρησαν τα περισσότερα κέρδη από την προηγούμενη σύνοδο με το αργό να διαπραγματεύεται στα 40,40 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,59% και το μπρεντ στα 42,28 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider