Ο κορονοϊός εξακολουθεί να πιέζει τις τιμές του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κορονοϊός εξακολουθεί να πιέζει τις τιμές του πετρελαίου
Το αργό διαπραγματεύεται στα 38 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,27% και το μπρεντ στα 40,52 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,22%.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η τιμή του πετρελαίου στις αρχές της εβδομάδας καθώς τα περιστατικά μολύνσεων από κορονοϊό αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη, οδηγώντας τσε νέους αποκλεισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να βλάψουν τη ζήτηση καυσίμων.

Υπό τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί μέχρι πρότινος, ο Ιούνιος αναμενόταν να κλείσει με κέρδηγια το μπρεντ αφού οι μεγάλοι παγκόσμιοι παραγωγοί επέκτειναν μια άνευ προηγουμένου συμφωνία μείωσης προσφοράς 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τον Ιούλιο, ενώ η ζήτηση πετρελαίου βελτιώθηκε χάρη στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων διεθνώς.

Ωστόσο, τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια την Κυριακή, ενώ η Ινδία και η Βραζιλία αντιμετωπίζουν πάνω από 10.000 περιστατικά καθημερινά. Παράλληλα, σε χώρες όπως η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, αναφέρονται νέα κρούσματα με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς.

«Η μετάδοση του δεύτερου κύματος είναι πιθανή», δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος της τράπεζας OCBC της Σιγκαπούρης. «Αυτό περιορίζει την αισιοδοξία που βιώσαμε τις τελευταίες έξι έως οκτώ εβδομάδες».

Άλλοι παράγοντες που πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου σε αυτό το στάδιο είναι τα χαμηλά περιθώρια διύλισης, τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και η επανάκαμψη της παραγωγής των ΗΠΑ, δήλωσε ο Lee.

Την Δευτέρα το πρωί (10.26 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 38 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,27% και το μπρεντ στα 40,52 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider