Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το πρωί της Δευτέρας παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα μειώνονται παγκοσμίως και η επιχειρηματική δραστηριότητα αρχίζει σταδιακά να "παίρνει μπροστά". Η ζήτηση παρουσιάζει επίσης μικρή ανάκαμψη ενώ η παραγωγή καταγράφει πτώση, παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις τιμές του "μαύρου χρυσού". 

Ωστόσο, την Δευτέρα το πρωί (10.58 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 2,34% στα 24,16 δολάρια και το μπρεντ κατά 2,10% στα 30,32 δολάρια.

Οι πιθανότητες ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων από COVID-19 δεν έχουν εκλείψει ειδικά τη στιγμή που οι περισσότερες περισσότερες χώρες άρχισαν να στρέφονται προς τη μείωση των περιορισμών σε.

«Αυτό σίγουρα προκαλεί ανησυχία, καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλει ο κόσμος είναι να επαναληφθούν τα lockdown », δήλωσε ο οικονομολόγος του OCBC Howie Lee στη Σιγκαπούρη.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει μειωθεί κατά περίπου 30% καθώς η πανδημία μείωσε τις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο ενώ οδήγησε σε συσσώρευση αποθεμάτων.