Πετρέλαιο: Η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας επισκιάζει τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας επισκιάζει τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων
Το αργό διαπραγματεύεται στα 55,34 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,36%.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς μια πιθανή καθυστέρηση στην επίλυση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επισκιάζει την πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 708.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Οκτωβρίου σε 436 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 494.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του American Petroleum Institute.

Η αγορά έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. και υποθέτει ότι η πλευρά της ζήτησης θα παραμείνει αδύναμη στο εγγύς μέλλον, καθώς η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση επιδεινώνεται, δήλωσε η Margaret Yang, από την CMC Markets στη Σιγκαπούρη.

Η εξασθένηση της αισιοδοξίας σε σχέση με μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρέασε περαιτέρω τις τιμές του πετρελαίου καθώς οι εμπορικοί κίνδυνοι πρόκειται να αυξηθούν, ανέφερε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συνέχισαν να εργάζονται για μια προσωρινή εμπορική συμφωνία, αλλά ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε να μπορούν να την υπογράψουν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Κίνας τον επόμενο μήνα, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη το πρωί (9.52 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 55,34 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,36% και το μπρεντ στα 61,48 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,18%.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider