Οι ανησυχίες για πτώση στη ζήτηση πιέζουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για πτώση στη ζήτηση πιέζουν το πετρέλαιο
Τα αμερικανικά αποθέματα και οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη πιέζουν τις τιμές.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου Πέμπτη, αφού τα στοιχεία της βιομηχανίας έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αν και οι ζημίες περιορίστηκαν από τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούχιν για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 432,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκε πριν από τα επίσημα στοιχεία για τις κρατικές μετοχές που αναμένονται την Πέμπτη.

«Πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο αποθεμάτων ο οποίος κτίζεται ακριβώς τη λάθος στιγμή, όταν οι αγορές επικεντρώνονται υπερβολικά στην πτώση της ζήτησης λόγω των ασθενέστερων παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων», ανέφερε σε σημείωμά του την Πέμπτη ο Stephen Innes, στρατηγικός αναλυτής στο AxiTrader.

Ωστόσο, οι ελπίδες για μια πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι απώλειες των τιμών του πετρελαίου, αφού ο Μνούχιν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές εργάζονται για τη σύνταξη ενός κειμένου συμφωνίας εμπορίου προκειμένου να υπογραφεί τον επόμενο μήνα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.30 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 52,86 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,94% και το μπρεντ στα 58,96 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider