Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς ξεθωριάζει η αισιοδοξία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση για το πετρέλαιο καθώς ξεθωριάζει η αισιοδοξία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας
Την Δευτέρα το μεσημέρι, το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 59,28 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς η αισιοδοξία για μερική ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζεται από το γεγονός ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει διάρκεια. Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις εμπορικές συνομιλίες, κάτι που υποβαθμίζει το θετικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας όπου οι τιμές κατέγραψαν άνοδο 2%.

«Το πετρέλαιο σταματά σιγά-σιγά τα πρόσφατα κέρδη του, καθώς ο σκεπτικισμός αυξάνεται», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

Ο εμπορικός πόλεμος έχει πιέσει το εμπόριο της Κίνας, με τις εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώνονται κατά 10,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε όρους δολαρίου , δήλωσε ο εκπρόσωπος των κινεζικών τελωνείων Li Kuiwen στους δημοσιογράφους.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 26,4% σε όρους δολαρίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες.

Ωστόσο, η ζήτηση της Κίνας για πετρέλαιο ήταν ισχυρή, καθώς οι εισαγωγές του Σεπτεμβρίου αντανακλούσαν αύξηση 10,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι βιομηχανίες διύλισης αύξησαν την παραγωγή τους εν μέσω σταθερών περιθωρίων κέρδους και ζήτησης στερεών καυσίμων.

Παρά την αδυναμία της Δευτέρας, το πετρέλαιο θα πρέπει να εξακολουθήσει να βλέπει ισχυρή υποστήριξη από γεωπολιτικούς κινδύνους από τη Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα από τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας και από τη διένεξη μεταξύ Συρίας-Τουρκίας.

Την Δευτέρα το μεσημέρι, 12.36 ώρα Ελλάδος, το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 59,28 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 2,03% και το αργό στα 53,66 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 1,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.