Χρηματιστήριο: Έχασε τις 800 μονάδες λόγω τραπεζικής διόρθωσης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Έχασε τις 800 μονάδες λόγω τραπεζικής διόρθωσης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι ρευστοποιήσεις που έπληξαν τον τραπεζικό κλάδο οδήγησαν χαμηλότερα των 800 μονάδων το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Έτσι, στην αυριανή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα καταδειχθεί το εάν η αγορά θα αποχαιρετίσει το 2017 έχοντας ανακτήσει ή όχι το επίπεδο των 800 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 799,05 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,26%. Ανοδικά κινήθηκαν 35 μετοχές, 67 πτωτικά και 41 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,947 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 59.561.934 μετοχές.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε πτώση 4,02%, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως αναμενόμενη διόρθωση καθώς στις δέκα τελευταίες συνεδριάσεις, κατέγραψε με αθροιστικά κέρδη 19,56%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-5,63% στα 0,805 ευρώ), της Alpha bank (-4,79% στα 1,79 ευρώ) και της Πειραιώς (-4,06% στα 3,07 ευρώ).

Η αγορά ομολόγων ήταν για ακόμη μια ήμερα υποστηρικτική, καθώς σημειώθηκε σημαντική αποκλιμάκωση της απόδοσης του διετούς ομολόγου στο 1,72% με το δεκαετές να κλείνει στο 4,12%.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Attica Bank διακινώντας 24.919.223 και 18.937.797 μετοχές, αντιστοίχως.Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 7,813 εκατ. ευρώ και η Alpha Βank με 6,415 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,21%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Logismos +29,41%, Audiovisual +29,17%, ΑΕΓΕΚ(κο) +20,00% και Σφακιανάκης +19,81%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -9,32%, Εβροφάρμα -9,20%, Κέκροψ -7,41% και Frigoglass -6,90%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η δημογραφική συρρίκνωση «ροκανίζει» τα τετραγωνικά των ακινήτων - Γιατί οι Έλληνες προτιμούν μικρότερα σπίτια

Στο 2027 η εκλογική βελόνα Μητσοτάκη - Οι «φυτευτοί» στα αποκαλυπτήρια του «κόμματος Καρυστιανού» - Τα νεύρα στο ΠΑΣΟΚ με την Άννα

Στεγαστική κρίση: Τα μοντέλα Ισπανίας, Ιρλανδίας και Κροατίας δείχνουν τον δρόμο

Φόρτωση BOLM...
reader insider