Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα της Δευτέρας σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει από τις μαζικές ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με φόντο τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό έπεσε κάτω από τα 34 δολάρια το βαρέλι, πέφτοντας κάτω από τα 35 δολάρια που ήταν το χαμηλότερο ρεκόρ των τελευταίων επτά ετών.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,77% στις 17.261,04 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,78% στις 2021,20 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,82% στις 4.963,44 μονάδες.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft ενισχύεται κατά 1,6%.
Σημειώνεται ότι κατά το κλείσιμο της Παρασκευής η Wall έκλεισε με πτώση, με τον Dow Jones να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από την 1η Σεπτεμβρίου και τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει τη χειρότερη επίδοση.