Deutsche Bank: Αυξάνει στα €21 την τιμή στόχο για ΟΤΕ, σύσταση «buy»

Δημήτρης Ζάντζας
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Deutsche Bank: Αυξάνει στα €21 την τιμή στόχο για ΟΤΕ, σύσταση «buy»
Σε αύξηση κατά 5% της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, από τα 20 στα 21 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 27%, προχώρησαν οι αναλυτές της Deutsche Bank, διατηρώντας σύσταση buy.

Σε αύξηση κατά 5% της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, από τα 20 στα 21 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 27%, προχώρησαν οι αναλυτές της Deutsche Bank, διατηρώντας σύσταση buy.

Όπως εξηγούν, η αποτίμηση του ΟΤΕ αυτή τη στιγμή αντανακλά μια ανησυχία σχετικά με τον ανταγωνισμό από τις υπηρεσίες επικοινωνίας που προσφέρει η ΔΕΗ, κάτι για το οποίο οι ίδιοι δεν ανησυχούν.

Όπως λένε, ο ΟΤΕ καταγράφει βελτίωση σε ετήσια βάση στα έσοδα από λιανικές υπηρεσίες σταθερής, συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής κατά 2-3% ετησίως, συνεχίζει να επιτυγχάνει εξοικονομήσεις στα λειτουργικά του έξοδα, ενώ συνεχίζει να επενδύει σε δίκτυα FTTH και 5G Standalone.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο ΟΤΕ έχει απαλλαγεί από την ζημιογόνα δραστηριότητα στη Ρουμανία, διατηρεί αμελητέο καθαρό δανεισμό και εξακολουθεί να επιστρέφει σχεδόν το 100% των ετήσιων ελεύθερων ταμειακών ροών στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

Μεταξύ άλλων η Deutsche Bank τονίζει ότι πρόσφατα ο ΟΤΕ ανέλαβε την ανάπτυξη επιδοτούμενου FTTH στη σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της Ελλάδας (17% της χώρας). Ως αποτέλεσμα, ο ΟΤΕ σχεδιάζει πλέον να αναπτύξει FTTH σε περίπου 73% όλων των κατοικιών στην Ελλάδα έως το 2030, ενώ σήμερα, η υποδομή FTTH του ΟΤΕ καλύπτει περίπου το 42% της χώρας.

Η Deutsche Bank υπολογίζει ότι για τις χρήσεις FY25 και FY26, έναντι του κλάδου, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDAaL 24% χαμηλότερο (4,9x έναντι 6,5x), ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές προς τους μετόχους είναι υψηλότερες κατά 50 μ.β. (8,4% έναντι 7,9%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στο Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που παρέθετε ο Τραμπ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι αλλάζει στο νέο πλαίσιο – Ποιοι δηλώνουν, μέχρι πότε και τι πληρώνουν

Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider