Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία βουτιά 7% εν αναμονή του OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία βουτιά 7% εν αναμονή του OPEC+
Πετρέλαιο / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αλλά εξακολουθούν να οδεύουν προς εβδομαδιαία πτώση περίπου 7-8% μετά από ειδήσεις για πιθανές αυξήσεις στην προσφορά του ΟΠΕΚ+.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, ωστόσο κατέγραψαν μεγάλη εβδομαδιαία πτώση μετά από ειδήσεις για πιθανή αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκε περίπου 1% κλείνοντας στα 64,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate των ΗΠΑ έκλεισε στα 60,88 δολάρια.

Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent υποχώρησε 6,8% και το WTI κατά 7,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούνιο, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Η πτώση των τιμών δείχνει ότι «οι φόβοι για πλεονάσματα έχουν επιστρέψει στην κορυφή», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής για το τι θα αποφασίσει η Ομάδα των Οκτώ του ΟΠΕΚ+ το Σαββατοκύριακο», επισημαίνει με τη σειρά του ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo.

Οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε διαδικτυακή συνάντηση την Κυριακή να αυξήσουν την παραγωγή τον Νοέμβριο κατά 274.000-411.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), ή δύο ή τρεις φορές υψηλότερα από την αύξηση του Οκτωβρίου, δήλωσαν πηγές στο Reuters την Τρίτη, καθώς η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς.

Η δυνητικά υψηλότερη προσφορά του ΟΠΕΚ+, η επιβράδυνση της παγκόσμιας λειτουργίας των διυλιστηρίων αργού λόγω συντήρησης και η εποχική πτώση της ζήτησης τους επόμενους μήνες αναμένεται να επηρεάσουν το κλίμα της αγοράς, λένε οι αναλυτές.

Επίσης, οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο Σεπτέμβριος σηματοδότησε ένα σημείο καμπής, με την αγορά πετρελαίου να οδεύει προς ένα σημαντικό πλεόνασμα στο τέταρτο τρίμηνο και στο επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα στέγασης: Απώλειες 43.200 δικαιούχων μέσα σε ένα έτος - Ποια επιδόματα συρρικνώνονται

Χρέη στην Εφορία: Με οφειλές έως 500 ευρώ πάνω από 1 στους 2 οφειλέτες

Lamda - Ελληνικό: Πότε παραδίδονται τα σπίτια, έρχεται η νέα γειτονιά «East Village» - Τιμές και προφίλ αγοραστών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider