«Άλμα» του χρυσού κοντά στα 5.000 δολάρια έως το 2028 «βλέπει» ο Τζον Πόλσον

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Άλμα» του χρυσού κοντά στα 5.000 δολάρια έως το 2028 «βλέπει» ο Τζον Πόλσον
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Εκτίναξη του χρυσού κοντά στην περιοχή των 5.000 δολαρίων η ουγγιά έως το 2028 προβλέπει ο Τζον Πόλσον

Εκτίναξη του χρυσού κοντά στην περιοχή των 5.000 δολαρίων η ουγγιά έως το 2028 προβλέπει ο Τζον Πόλσον, με ώθηση τις μαζικές αγορές του πολύτιμου μετάλλου από τις κεντρικές τράπεζες και τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις. Ερωτηθείς για το πού αναμένει να κατευθυνθούν οι τιμές, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής συμφώνησε με μια πρόσφατη εκτίμηση που θα έβλεπε τον χρυσό στη ζώνη των 4.000 δολαρίων την προσεχή τριετία.

«Καθώς οι κεντρικές τράπεζες και οι άνθρωποι αναζητούν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε ένα πιο σταθερό asset, νομίζω ότι ο χρυσός θα ενισχύσει τη θέση του», υπογράμμισε σύμφωνα με το Reuters, ενώ χαρακτήρισε ως καταλύτη την κατάσχεση από τη Δύση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία για τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου -ιδίως της Κίνας- ώστε να συσσωρεύσουν χρήματα σε χρυσό.

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, (η Ρωσία) κράτησε τον χρυσό της, που ήταν ασφαλής, αλλά όλα τα μετρητά της κατασχέθηκαν. Έτσι, αυτό προκάλεσε άλλες κεντρικές τράπεζες να ξυπνήσουν και να πουν "Τι θα συμβεί αν υπάρξει σύγκρουση με τις ΗΠΑ; Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να κρατήσουν τα ομόλογά μας και όλες οι αποταμιεύσεις μας να εξαφανιστούν;"» διερωτήθηκε.

Επεσήμανε ότι βλέπει την παγκόσμια αβεβαιότητα, η οποία τροφοδοτείται εν μέρει από τους δασμούς της Ουάσινγκτον, να ενισχύει περαιτέρω τον χρυσό, ενώ ο ίδιος παράλληλα δεν ενδιαφέρεται να επεκταθεί στον χαλκό ή σε άλλα μέταλλα. «Τα άλλα ορυκτά είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος, οπότε επικεντρωνόμαστε στον χρυσό», έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χριστόπουλος: Κοντά στο 1% του ΑΕΠ η οπτικοακουστική βιομηχανία - Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για το video gaming

Δημογραφικό: Baby bonus από δήμους της χώρας - Μόλις 65.594 γεννήσεις στην Ελλάδα το 2025

Metlen: Εγκαινιάστηκε στον Βόλο η νέα μονάδα της M Technologies - Τι ζήτησε ο Μυτιληναίος από τον Δένδια

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider