Wall Street: Ήπιες μεταβολές καθώς οι traders «ζυγίζουν» την Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες μεταβολές καθώς οι traders «ζυγίζουν» την Fed
Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς οι traders αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει το επιτόκια, ενώ παρακολουθούν τα  νέα εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς οι traders αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει το επιτόκια, ενώ παρακολουθούν τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο για πέμπτη διαδοχική ημέρα, κερδίζοντας 0,2%, στις 38.937 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16%, στις 5.188 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται σταθεροποιητικά, στις 16.341 μονάδες.

Η Wall Street άφησε πίσω της μια κερδοφόρο ημέρα συναλλαγών, με τους επενδυτές να διατηρούν το momentum της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα φρέσκα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ άμβλυναν τις ανησυχίες πως η οικονομία έχει υπερθερμανθεί και τόνωσαν την αισιοδοξία για μειώσεις επιτοκίων από την Fed.

Χθες ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν ανέφερε πως η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες, καθώς τα υψηλά επιτόκια ενισχύουν τις προσπάθειες επαναφοράς του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του, τονίζοντας παράλληλα πως οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής έχουν την πολυτέλεια να είναι υπομονετικοί καθώς περιμένουν μείωση του πληθωρισμού στο 2%

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο χρήσης η Disney, καθώς κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές από το streaming. Παρολ΄αυτά η μετοχή της υποχωρεί 8%, συγκρατώντας τα κέρδη του Dow Jones.

Η μετοχή της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir κάνει βουτιά σχεδον 12%, μετά το πιο αδύναμο του αναμενόμενου guidance.

Στα deals, η Microsoft υπέγραψε συμφωνία για την οριστική αφαίρεση 3,3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα με τη σουηδική ενεργειακή εταιρεία Stockholm Exergi, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Άλμα 14% κάνει η μετοχή της Peloton μετά από δημοσίευμα του CNBC που θέλει έναν αριθμό εταιρειών private equity να εξετάζουν την εξαγορά της εταιρείας fitness.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider