Ανακάμπτει η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει η Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα φρέσκα στοιχεία για τον πληθωρισμό που πρόσφεραν μερική «ανάσα» στην αγορά.

Τελευταία ενημέρωση: 21:00

Γυρίζουν σε θετικό έδαφος οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αφού οι επενδυτές φαίνεται να αφομοίωσαν τα φρέσκα στοιχεία για τον πληθωρισμό που πρόσφεραν μερική «ανάσα» στην αγορά.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 41,22 μονάδες ή 0,11% στις 38.502 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,70% ή 35,86 μονάδες, στις 5.196 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται με άνοδο 1,36% ή 221,1 μονάδων, στις 16.391 μονάδες.

Χθες η αγορά συσσώρευσε απώλειες περίπου 1% στον απόηχο των δεδομένων για τον πληθωρισμό καταναλωτή στις ΗΠΑ που αυξήθηκε το Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,5% ετησίως, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα αυξανόταν 0,3% και 3,4% σε ετήσια βάση. Χθες δημοσιεύτηκαν ακόμη από τη Fed και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όπου οι αξιωματούχοι της εξέφρασαν την ανησυχία τους πως ο πληθωρισμός δεν κινείται προς τα κάτω αρκετά γρήγορα.

Οι εν λόγω εξελίξεις κλόνισαν προς στιγμήν την εμπιστοσύνη των επενδυτών κάτι που φαίνεται να ανατρέπεται σήμερα, αφού νέα ενθαρρυντικά στοιχεία έρχονται στο φως και αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων. Συγκεκριμένα, «ανάσα» στην αγορά δίνει η μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση των τιμών χονδρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, μετά τις ανησυχίες πως οι πληθωριστικές πιέσεις στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη παραμένουν σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενόμενου.

Τα καλά νέα συνεχίζονται καθώς ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, υποχώρησε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποδηλώνοντας πως η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider