Κλειστή σήμερα η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή σήμερα η Wall Street
Κλειστή θα παραμείνει η Wall Street λόγω της αργίας για το Πάσχα των Καθολικών.

Κλειστή θα παραμείνει τόσο Παρασκευή η Wall Street λόγω της αργίας για το Πάσχα των Καθολικών.

Κλειστά παραμένουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως και τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Υπενθυμίζεται, ότι η χθεσινή ημέρα σήμανε τη λήξη των συνεδριάσεων του Μαρτίου αλλά και του α' τριμήνου του 2024. Ο S&P 500 έκλεισε με ρεκόρ καθώς πέτυχε το καλύτερο α' τρίμηνο από το 2019, ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι κυριότεροι δείκτες.

Για το τρίμηνο, ο S&P 500 πρόσθεσε 10,2% καταγράφοντας τα καλύτερα κέρδη πρώτου τριμήνου από το 2019, όταν σημείωσε ράλι 13,1%. Ο Dow σημείωσε άνοδο 5,6% το τρίμηνο, το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2021, όταν σημείωσε άλμα 7,4%. Ο Nasdaq έκλεισε το τρίμηνο με άνοδο 9,1%.

Σε μηνιαία βάση, ο S&P 500 έκλεισε 3,1% ψηλότερα, ο Nasdaq πρόσθεσε 1,8% και ο Dow σκαρφάλωσε 2,1%. Ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος νικηφόρος μήνας και για τους τρεις σημαντικούς δείκτες.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά παραμένει κλειστή όπως είχε ανακοινωθεί, δημοσιοποιήθηκαν οικονομικά δεδομένα που συνδέονται με τις προσωπικές δαπάνες και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών (PCE) για το Φεβρουάριο, που αποτελεί τον δείκτη από όπου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνηθίζει να μετρά τον πληθωρισμό, «έτρεξε» με ρυθμό 2,8% σε ετήσια βάση.

Από την άλλη το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ βρέθηκε το Φεβρουάριο σε υψηλό 10 μηνών σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 1,5% στα 91,8 δισ. δολ. το Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος: Άγνωστο το μέλλον για την παραχώρηση των 500 εκατ. ευρώ 

TUI: Συνεχίζει να ποντάρει στην Ελλάδα και βλέπει αύξηση 10% για το 2024

Δέσμευση CO2: Πώς η Νορβηγία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα – Το παράδειγμα του πρότζεκτ «Northern Lights»

gazzetta
gazzetta reader insider insider