Wall Street: Ρεκόρ πενταετίας για τον S&P 500 - Η καλύτερη επίδοση α' τριμήνου από το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ρεκόρ πενταετίας για τον S&P 500 - Η καλύτερη επίδοση α' τριμήνου από το 2019
Μπορεί οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street να είχαν μεικτή εικόνα, ωστόσο ο S&P 500 κατάφερε να πετύχει το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας 5ετίας. 

Ημέρα με ρεκόρ σήμερα στην Wall Street αφού ο S&P 500 κατάφερε να πετύχει το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας 5ετίας, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν κέρδη για το τρίμηνο. Αν και η αγορά αύριο θα παραμείνει κλειστή, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οικονομικά δεδομένα που συνδέονται με το προσωπικό εισόδημα, τις καταναλωτικές δαπάνες και την προσωπική κατανάλωση.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,12% κλείνοντας στις 38.807 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,11% στις 5.254 μονάδες. Ο Nasdaq Composite έκλεισε στο -0,12% και στις 16.379 μονάδες.

Για το τρίμηνο, ο S&P 500 πρόσθεσε 10,2% καταγράφοντας τα καλύτερα κέρδη πρώτου τριμήνου από το 2019, όταν σημείωσε ράλι 13,1%. Ο Dow σημείωσε άνοδο 5,6% το τρίμηνο, το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2021, όταν σημείωσε άλμα 7,4%. Ο Nasdaq έκλεισε το τρίμηνο με άνοδο 9,1%.

Σε μηνιαία βάση, ο S&P 500 έκλεισε 3,1% ψηλότερα, ο Nasdaq πρόσθεσε 1,8% και ο Dow σκαρφάλωσε 2,1%. Ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος νικηφόρος μήνας και για τους τρεις σημαντικούς δείκτες.

Στα κέρδη ηγήθηκε το τρίμηνο και το μήνα η Nvidia, ηγέτης της αγοράς του περασμένου έτους, με την τρέλα για οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη να μην δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 82,5% για το τρίμηνο και σημείωσε άνοδο 14,2% μόνο τον Μάρτιο. Το ράλι στις αρχές του 2024 ανέβασε σε ρεκόρ τα κύρια στοιχεία αναφοράς των μετοχών των ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Σε ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2023 προχώρησαν οι ΗΠΑ, με το ΑΕΠ να ενισχύεται κατά 3,4% αντί της προηγούμενης εκτίμησης για 3,2%. Βασικός μοχλός η καταναλωτική δαπάνη, η οποία αντιστοιχεί στο 70% του ΑΕΠ και ενισχύθηκε κατά 3,3% αντί για το αρχικό 3%.

Από την άλλη, έγινε γνωστό ακόμα πως οι Αμερικανοί που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν ελαφρώς στις 210.000, συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν 212.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

«Καθώς μπαίνουμε στην επόμενη εβδομάδα, τα στοιχεία που καταφθάνουν είναι πολύ πιο σημαντικά, οπότε θα έχουμε περισσότερους καταλύτες για να οδηγήσουμε τα πράγματα, αλλά συνολικά θα έλεγα ότι αυτό ήταν το τέλος ενός πολύ καλού μήνα και ενός πολύ καλού τριμήνου», δήλωσε ο Art Hogan της B. Riley Wealth.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ο καλύτερος μήνας εδώ και τρία χρόνια

Πετρέλαιο: Άνοδος 16% για το αμερικανικό αργό το α΄τρίμηνο

Διατήρησαν τα ρεκόρ οι ευρωαγορές - Το καλύτερο τρίμηνο εδώ και ένα έτος με άνοδο 6,8%

gazzetta
gazzetta reader insider insider