Wall Street: Πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow
Απώλειες άνω των 100 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones, βάζοντας στοπ στα ρεκόρ, ξεκινώντας την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία είναι και «κομμένη» καθώς την Παρασκευή είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Απώλειες άνω των 100 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones, βάζοντας στοπ στα ρεκόρ, ξεκινώντας την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία είναι και «κομμένη» καθώς την Παρασκευή είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Το ράλι πυροδοτήθηκε από τα πρόσφατα σχόλια στελεχών της Federal Reserve που διατήρησαν το χρονοδιάγραμμα μείωσης επιτοκίων για φέτος, καθώς και τον συνεχή ενθουσιασμό για τις μετοχές τεχνολογίας εν μέσω του ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές φοβούνται τον πιθανό αντίκτυπο ενός υπερβολικά παρατεταμένου ράλι και των υψηλότερων-για-μεγαλύτερο διάστημα επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 0,41%, χάνοντας 162,26 μονάδες και κλείνοντας στις 39.313,64. Ο S&P 500 έχασε 0,31% στις 5.218,19 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,27% στις 16.384,47 μονάδες.

Η μετοχή της Intel κατέγραψε πτώση 1,7%, έπειτα από το δημοσίευμα των Financial Times ότι η Κίνα θα μπλοκάρει τα τσιπ της σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές. Η United Airlines υποχώρησε 4% αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι θα εντείνει τον έλεγχο κατά της αεροπορικής εταιρείας μετά από μια σειρά περιστατικών ασφάλειας.

Αντίθετα, η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 1,3%, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου, Ντέιβ Καλχούν.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο ενισχύθηκε, με το WTI Μαΐου να σημειώνει άνοδο 1,6% στα 81,95 δολάρια το βαρέλι, διακόπτοντας το τριήμερο σερί απωλειών. Το Brent σημείωσε επίσης άνοδο 1,6% κλείνοντας στα 86,75 δολάρια.

Η Wall Street είναι σε τροχιά για τον πέμπτο διαδοχικό μήνα κερδών, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 2,3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Dow κέρδισε λίγο λιγότερο από 2% στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο, πλησιάζοντας το επίπεδο των 40.000. Ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο 2,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider