Χρυσός: Το ισχυρό δολάριο στοίχισε στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Το ισχυρό δολάριο στοίχισε στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά το ράλι της συνεδρίασης της Πέμπτης, οπότε και βρέθηκε κοντά σε ιστορικό ρεκόρ στον απόηχο των αποφάσεων της Fed και τις δεσμεύσεις της για μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2024.

Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός την Παρασκευή με «φόντο» την ενίσχυση του δολαρίου, μία ημέρα μετά το ράλι που τον έφερε ενδοσυνεδριακά σε επίπεδα-ρεκόρ στον απόηχο των αποφάσεων της Fed και της δέσμευσής της για μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2024. Σημειώνεται ότι τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού, ο οποίος δεν παράγει αποδόσεις. Οι επενδυτικές ροές σε χρυσό έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν ένός έτους την εβδομάδα έως την Τετάρτη, σύμφωνα με την Bank of America Global Research.

Αναλυτικά, η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί 0,7% στα 2.166,57 δολάρια ανά ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια του χρυσού έκλεισαν 1,1% χαμηλότερα στα 2.160 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο αναρριχήθηκε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από έναν μήνα, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους διαφορετικών νομισμάτων. Αλλά «όσο έχουμε χαμηλά πραγματικά επιτόκια, συνεχείς αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και αυξημένη λιανική ζήτηση, το βάθος της διόρθωσης για τον χρυσό θα είναι περιορισμένο», εκτιμά ο Φίλιπ Στράιμπλ επικεφαλής στρατηγικών αγοράς στην Blue Line Futures του Σικάγο. Πρόσθεσε ότι για να συνεχίσει το ανοδικό momentum, ο χρυσός θα πρέπει να παραμείνει πάνω από το σημείο στήριξης των περίπου 2,150 - 2,145 δολαρίων.

Στο μεταξύ, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 24,68 δολάρια ανά ουγγιά ενώ η πλατίνα κατά 1,3% στα 896,3 δολάρια.Το παλλάδιο διαμορφώθηκε στα 984,06 δολάρια με πτώση 2,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Η καλύτερη εβδομάδα του 2024 για τον Dow Jones παρά το «στραβοπάτημα» της Παρασκευής

Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη στην εβδομάδα μετά την αποτυχία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στη Μόσχα - Δεν έχουμε σχέση, λέει η Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider