Νέος γύρος απωλειών για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος γύρος απωλειών για το πετρέλαιο
Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης το πετρέλαιο

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης το πετρέλαιο, καθώς η μειωμένη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και το διαφαινόμενο προσχέδιο ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα άσκησαν καθοδικές πιέσεις στον «μαύρο χρυσό». Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 0,3%, στα 81,07 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση περίπου 1,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο Brent παράδοσης Μαΐου, απώλεσε 0,2%, στα 85,78 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν για έβδομη εβδομάδα, κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 230,8 εκατομμύρια βαρέλια, όμως το προσφερόμενο προϊόν βενζίνης, που αντιστοιχεί στη ζήτηση προϊόντων, υποχώρησε κάτω από τα 9 εκατομμύρια βαρέλια. Παράλληλα, τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές βρήκαν στήριγμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία διατήρησε τα επιτόκια από 5,25% έως 5,50% την Τετάρτη, αλλά διατήρησε την προοπτική για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος. Τα χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη, σε καλά νέα για τις πωλήσεις πετρελαίου.

Τέλος, οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια ώθησαν επίσης τους επενδυτές να εμπορεύονται αργό σε υψηλότερες τιμές, συνυπολογίζοντας ότι η διαταραχή θα μπορούσε να πλήξει τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου. Αναλυτές αναφέρουν ότι οι παρατεταμένες διακοπές θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους Ρώσους παραγωγούς να μειώσουν την προσφορά εάν δεν είναι σε θέση να εξάγουν αργό πετρέλαιο και αντιμετωπίζουν περιορισμούς αποθήκευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: «Η εποχή της ανομίας στα ΑΕΙ χωρίς συνέπειες τελείωσε»

Apple: «Καπνός» 115 δισ. δολάρια - Βουτιά 4% για την μετοχή της

Χρυσός: Διόρθωση μετά το «φλερτ» με νέο ιστορικό ρεκόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider