Έκρηξη 70% για την Reddit στην «πρεμιέρα» της στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκρηξη 70% για την Reddit στην «πρεμιέρα» της στη Wall Street
Η μετοχή διαπραγματεύεται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «RDDT» ενώ η αποτίμησή της ανέρχεται σε 6,4 δισ. δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση 19:33

Η Reddit έκανε το μεγάλο βήμα στην Wall Street με την μετοχή της να εκτινάσσεται 70% την Πέμπτη και η τιμή εισαγωγής να ξεπερνά το άνω άκρο του εύρους των τιμών που είχε θέσει (34 δολάρια) και να κάνει ντεμπούτο στα 47 δολάρια (έχοντας αγγίξει μέχρι και τα 56,5 δολ.) στην πρώτη αρχική δημόσια προσφορά για μεγάλη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το ντεμπούτο της Pinterest το 2019.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε τιμολογήσει την IPO της από 31 έως τα 34 δολάρια ανά μετοχή προσφέροντας 22 εκατομμύρια μετοχές, αντλώντας τον στόχο των 748 εκατ. δολαρίων. Η μετοχή διαπραγματεύεται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο «RDDT» ενώ η αποτίμησή της πλέον ξεπερνά τα 10,9 δισ. δολάρια. Η αρχική δημόσια προσφορά της Reddit έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή αφού η αναμενόμενη ανάκαμψη στην αγορά IPO απέτυχε το 2023. Η προσφορά έχει υπερκαλυφθεί έως και πέντε φορές, σύμφωνα με το Reuters.

Στο έντυπο S-1, που υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κάθε εταιρεία που σχεδιάζει να εισέλθει στο χρηματιστήριο, η Reddit προειδοποίησε ότι οι Redditors που συμμετέχουν στην αρχική αγορά μετοχών «μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη μεταβλητότητα στην τιμή αγοράς» της κοινής μετοχής κλάσης. Άλλες εταιρείες που ακολούθησαν παρόμοια τακτική, επιτρέποντας σε μέλη της κοινότητάς τους να συμμετέχουν στην IPO μέσω ξεχωριστών προγραμμάτων, ήταν η Doximity, Rivian και η Airbnb.

Ο τζίρος της Reddit για το 2023 αυξήθηκε κατά 20% στα 804 εκατομμύρια δολάρια από 666,7 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ κατέγραψε καθαρή ζημιά 90,8 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, μικρότερη από τις ζημιές της ύψους 158,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Η επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2005 δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τεχνητή νοημοσύνη για το μέλλον της μετά την IPO, σημειώνοντας ότι το περιεχόμενό της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων ΑΙ. Παράλληλα, σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει τη διαφημιστική της δραστηριότητα, καθώς και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει το online εμπόριο στην πλατφόρμα της. Το τέταρτο τρίμηνο οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες το τέταρτο τρίμηνο του Reddit ήταν 73,1 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το streaming απογείωσε τη μουσική: Άλμα 10,2% στον παγκόσμιο τζίρο - Στα 28,6 δισ. δολάρια

Στην Alnesco του Π. Λασκαρίδη το πακέτο για το 3,4% της Aegean

Seat: Κατά 31% αυξήθηκε ο τζίρος το 2023 - Στα 14,3 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider