Χρυσός: Μικρή υποχώρηση πριν την συνεδρίαση της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Μικρή υποχώρηση πριν την συνεδρίαση της Fed
Η ενίσχυση του δολαρίου «πλήγωσε» τις τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να αναμένουν με μεγάλο ενδιάφερον τα μηνύματα από την Fed

Η ενίσχυση του δολαρίου «πλήγωσε» τις τιμές του χρυσού την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν με μεγάλο ενδιάφερον τα μηνύματα από την συνεδρίαση της Federal Reserve και την ομιλία του προέδρου Jerome Powell, που θα ξεκαθαρίσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την πορεία της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Το συμβόλαιο χρυσού κατέγραψε μικρές απώλειες 0,2% κλείνοντας στα 2.159,7 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο spot χρυσός υποχώρησε 0,2% στα 2.155,93 ανά ουγγιά.

Ο χρυσός βλέπει «κάποια εξάντληση προς τα πάνω, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν γρήγορα τις περασμένες δύο εβδομάδες και τώρα παίρνει μια μικρή ανάσα», δήλωσε ο Ryan McKay, αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

«Προς το παρόν δεν περιμένουμε ράλι σύντομα. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν περιμένουμε ούτε ένα μεγάλο sell off επειδή οι φυσικές αγορές παραμένουν ισχυρές και η θέση είναι ακόμα αρκετά ανοδική» πρόσθεσε.

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε ιστορικό υψηλό στα 2.194,99 δολ. ανά ουγγιά στις 8 Μαρτίου, αν και στη συνέχεια πέρασαν σε πτωτική τροχιά, χάνοντας σχεδόν 1% την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ένα μπαράζ απογοητευτικών μετρήσεων στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή που έδειξε ότι οι ανοδικές πιέσεις επιμένουν, πλήττοντας τις ελπίδες ότι πλησιάζουν οι μειώσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μικτά τα πρόσημα εν αναμονή της Fed - Ξεπέρασε τις 40.000 μονάδες ο ιαπωνικός Nikkei

Bitcoin: Βουτιά 6,5% μετά το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο «εξερευνά» το bitcoin ως επένδυση

gazzetta
gazzetta reader insider insider