Eυρωαγορές: Στα πράσινα οι δείκτες με τα μάτια στραμμένα στη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eυρωαγορές: Στα πράσινα οι δείκτες με τα μάτια στραμμένα στη Fed
Ελαφρώς ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν ελαφρώς ανοδικά την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία θα ρίξει περαιτέρω φως στις προθέσεις της σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων. Η γενική αίσθηση είναι πως η Fed θα δώσει το μήνυμα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, oι επενδυτές δίνουν πιθανότητα 99% η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα.

Μετά από μία «σβηστή» συνεδρίαση, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 505.23 μονάδες, με τους κλάδους να κλείνουν ανάμεικτα. Οι μετοχές στον κλάδο των αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,2%, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών υποχώρησαν 0,5%. Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στο +48% στις 5.006 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,31% στις 17.988 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,65% στις 8.201 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,20% στις 7.738 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,95% στις 34.262 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο 0,99% στις 10.701 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Atos υποχώρησε 19,16% μετά την ακύρωση των συνομιλιών για την αγορά της μονάδας κυβερνοασφάλειας Big Data & Security της γαλλικής εταιρείας από την Airbus. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών απέρριψε πρόταση για να αγοράσει assets της φορτωμένης με χρέη Atos, ενώ είχε προηγηθεί διαδικασία εξονυχιστικού ελέγχου.

Η μετοχή της Unilever ενισχύθηκε 2,.61%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ενός σχεδίου για διαχωρισμό της μονάδας παγωτού της, η οποία περιλαμβάνει τα Ben & Jerry’s και Magnum, ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης που θα επηρεάσει 7.500 θέσεις εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, η πολυεθνική καταναλωτικών προϊόντων Reckitt Benckiser σημείωσε πτώση 4,52%, στον απόηχο της αγωγής που δέχθηκε η εταιρεία για την παιδική τροφή Enfamil στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider