Atos: Βουτιά 20% της μετοχής μετά την απόρριψη του deal από την Αirbus

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Atos: Βουτιά 20% της μετοχής μετά την απόρριψη του deal από την Αirbus
Βουτιά καταγράφουν, χάνοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο, οι μετοχές της Atos μετά την ακύρωση των συνομιλιών για την αγορά της μονάδας κυβερνοασφάλειας Big Data & Security της γαλλικής εταιρείας από την Airbus.

Βουτιά καταγράφουν, χάνοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο, οι μετοχές της Atos μετά την ακύρωση των συνομιλιών για την αγορά της μονάδας κυβερνοασφάλειας Big Data & Security της γαλλικής εταιρείας από την Airbus.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών απορρίπτει πρόταση για να αγοράσει assets της φορτωμένης με χρέη Atos, ενώ είχε προηγηθεί διαδικασία εξονυχιστικού ελέγχου.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Atos επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει συνομιλίες για την πώληση του τμήματος BDS στην Airbus. Η Atos ήλπιζε να συγκεντρώσει μεταξύ 1,5 και 1,8 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης, για να ελαφρύνει το βαρύ οικονομικό της βάρος.

Οι μετοχές της Atos υποχωρούν πάνω από 21% στις συναλλαγές σε ιστορικό χαμηλό.

Η Airbus δεν έχει δώσει σαφή λόγο για τον οποίο απέσυρε το ενδιαφέρον της. Μια δήλωση στον ιστότοπο της αναφέρει: «Μετά από προσεκτική εξέταση όλων των πτυχών μιας πιθανής εξαγοράς της (επιχειρηματικής γραμμής Big Data and Security), η Airbus αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει πλέον συζητήσεις με την Atos σχετικά με αυτήν την πιθανή συναλλαγή».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αυξάνει την πίεση στην Atos, η οποία ειδικεύεται σε περιουσιακά στοιχεία κατασκοπευτικής τεχνητής νοημοσύνης που θεωρούνται στρατηγικά από τη γαλλική κυβέρνηση, και ενώ έχουν ήδη προηγηθεί ανησυχητικές ενδείξεις για τα κέρδη της εταιρείας, πολλές αλλαγές στη θέση του CEO, αλλά και η κατάρρευση μίας πιθανής πώλησης περιουσιακών στοιχείων μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

«Η αποτυχία αυτής της διαδικασίας πώλησης δημιουργεί πρόβλημα ρευστότητας και πρόβλημα αναδιάρθρωσης χρέους», δήλωσε ο αναλυτής Nicolas David από την Oddo BHF.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: Νέα εξαγορά 2,4 δισ. δολαρίων - Στροφή στη θεραπεία του καρκίνου

Ο όμιλος Cordia απέκτησε την εταιρεία καθαρισμού Imagin

Xiaomi: Αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου - Πέτυχε η προώθηση προϊόντων στις γιορτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider