Rebound στην Wall Street - Στο «τιμόνι» η Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound στην Wall Street - Στο «τιμόνι» η Nvidia
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,36% μονάδες στις 38.855 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,80% στις 5.158 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιείται 1,10% στις 16.148 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 21:07

Απόπειρα ανόδου καταγράφεται στην Wall Street τη Δευτέρα, με την Nvidia να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο «πρασίνισμα» του ταμπλό, με τους επενδυτές να αναμένουν ένα σημαντικό συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης αλλά και στις κατευθύνσεις για τη νομισματική πολιτική από την συνεδρίαση της FOMC της Fed, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,36% μονάδες στις 38.855 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,80% στις 5.158 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιείται 1,10% στις 16.148 μονάδες. Η μετοχή της Nvidia σημειώνει ράλι άνω του 3% εν όψει του συνεδρίου GTC που αναμένεται να παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα επιτεύγματά της στην τεχνητή νοημοσύνη και στην κατασκευή τσιπ. Η μετοχή της Alphabet εκτινάσσεται 6% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την Google για να συμπεριλάβει το Gemini AI στα iPhone. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό άσκησαν πιέσεις τις μετοχές τις τελευταίες ημέρες, με τον S&P 500 να εισέρχεται στις συναλλαγές της Δευτέρας με ένα σερί 2 εβδομαδιαίων απωλειών, ενώ τόσο ο Dow όσο και Nasdaq βιώνουν επίσης αρνητικά πρόσημα.

Η διήμερη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική της FOMC από Fed, προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με μια ανακοίνωση την Τετάρτη. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, oι επενδυτές δίνουν πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η προσδοκία για περικοπή τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

«Η συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση για την αγορά, ιδιαίτερα η FOMC διαμηνύσει ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν σταθερά, έστω και για λίγο περισσότερο», υπογράμμισε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, Κουίνσι Κρόσμπι. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ό,τι χρειάζεται για να επιτρέψει στην αγορά να κατοχυρώσει τα κέρδη και να πάρει θέση πριν τον νέο γύρο ανακοινώσεων οικονομικών μεγεθών από τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πυρά» ΕΕ στο Ισραήλ: Χρησιμοποιεί τη λιμοκτονία ως πολεμικό όπλο στη Γάζα

Κακάο: Διπλασιάστηκαν οι τιμές από την αρχή του 2024 - Συνεχίζεται το ιστορικό ράλι

Δεύτερο φορτίο έτοιμο να αναχωρήσει για Γάζα από Κύπρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider