Το Gemini της Google θα είναι η AI των iPhone; Άνοδος 4,6% για Alphabet

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Gemini της Google θα είναι η AI των iPhone; Άνοδος 4,6% για Alphabet
Aλλάζει ριζικά το «παιχνίδι» στην κινητή τηλεφωνία, εν μέσω της παγκόσμιας φρενίτιδας με την τεχνητή νοημοσύνη.

Τελευταία ενημέρωση 22:24

Η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google για να ενσωματώσει το Gemini AI στα iPhones, αλλάζοντας ριζικά το «παιχνίδι» στην κινητή τηλεφωνία, εν μέσω της παγκόσμιας φρενίτιδας με την τεχνητή νοημοσύνη με την μετοχή της Alphabet να εκτοξεύεται 4,6% στις συναλλαγές της Καθαράς Δευτέρας στην Wall Street.

Μάλιστα, η Apple είναι έτοιμη να μπει και αυτή στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με το επερχόμενο iOS 18. Σύμφωνα με το Bloomberg θα αναπτύξει το δικό της AI μοντέλο, αλλά αναζητά συνεταίρους για να τροφοδοτήσει τα χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών για δημιουργία εικόνων και παραγωγής κειμένων με απλές εντολές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Apple και Google δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τους όρους ή την ονομασία της AI ή πώς θα εφαρμοστεί όταν ολοκληρωθεί. Πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο θεωρούν απίθανο να ανακοινωθεί κάτι πριν τον Ιούνιο, όταν και θα λάβει χώρα το WWDC συνέδριο της Apple.

Υπενθυμίζεται πως η Apple έχει μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη. Τον προηγούμενο μήνα, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε πως η εταιρία επενδύει σημαντικά στον τομέα και θα αποκαλύψει τα σχέδιά της αργότερα μέσα στη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Apple είχε πρόσφατα συνομιλίες και με την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το δικό της LLM μοντέλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aπό ναυτική φωτοβολίδα έχασε τη ζωή του 33χρονος στην Κρήτη

ΠΑΣΟΚ: Ούτε λέξη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του προέδρου του

Bitcoin: Τιμή άνω των 80.000 δολαρίων προβλέπει ο CEO της Binance

gazzetta
gazzetta reader insider insider