Πετρελαίο: Κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρελαίο: Κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου.

Κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου καθώς ο OPEC+ αναμένεται να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής του ενώ τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις. Όσο αφορά την σημερινή ημέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερά.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου έχασε 28 σεντς, ή 0,36%, για να διαμορφωθεί στα 78,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενώ το Brent παράδοσης Απριλίου, το οποίο λήγει την Πέμπτη, υποχώρησε 6 σεντς ή 0,07% και διαμορφώθηκε στα 83,62 δολάρια το βαρέλι.

O δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για τη μέτρηση του πληθωρισμού, επιβράδυνε 2,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο και 0,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις των αναλυτών, αποτυπώνοντας παράλληλα την κάμψη των πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Το WTI και το Brent κέρδισαν 3% και 2,3% αντίστοιχα τον Φεβρουάριο, με τα συμβόλαια του πρώτου μήνα να διαπραγματεύονται με premium σε επόμενους μήνες.

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής του τουλάχιστον κατά το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters την Τετάρτη. Όπως σημείωσαν δύο από αυτές, δεν αποκλείεται να διατηρήσει τις περικοπές για το υπόλοιπο του έτους.

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε τον Νοέμβριο να μειώσει 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider