BlackRock: Αναβαθμίζει σε overweight τις αμερικανικές μετοχές - Το τεχνολογικό ράλι θα συνεχιστεί για 6-12 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Αναβαθμίζει σε overweight τις αμερικανικές μετοχές - Το τεχνολογικό ράλι θα συνεχιστεί για 6-12 μήνες
Οι αμερικανικές μετοχές μπήκαν στη νέα χρονιά με τον αέρα του 2023 στα πανιά τους, βοηθούμενοι από τα ενθαρρυντικά οικονομικά δεδομένα.

Αναβάθμιση των συνολικών προοπτικών των αμερικανικών μετοχών πραγματοποίησε η BlackRock σε overweight από neutral, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο βλέπει την ανοδική δυναμική του S&P 500 να συνεχίζεται για τους επόμενους έξι έως 12 μήνες εν μέσω ήπιου πληθωρισμού και πιθανών μειώσεων των επιτοκίων από την Fed.

Το τεχνολογικό ράλι της Wall Street, που τροφοδοτείται από τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει «να διευρυνθεί καθώς ο πληθωρισμός πέφτει περαιτέρω, η Fed αρχίζει να μειώνει τα επιτόκια και η αγορά εμμένει στις ρόδινες μακροοικονομικές προοπτικές της», δήλωσε μια ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον Jean Boivin, επικεφαλής του Ινστιτούτου Επενδύσεων BlackRock.

«Οι αγορές τιμολογούν μια ήπια οικονομική προσγείωση όπου ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% χωρίς ύφεση», σημείωσαν οι αναλυτές. «Με τις αγορές να τείνουν να επικεντρώνονται σε ένα θέμα τη φορά, αυτή η αφήγηση μπορεί να υποστηρίξει το ράλι στον τακτικό μας ορίζοντα και να του επιτρέψει να επεκταθεί πέρα από την τεχνολογία».

Οι αμερικανικές μετοχές μπήκαν στη νέα χρονιά με τον αέρα του 2023 στα πανιά τους, βοηθούμενοι από τα ενθαρρυντικά οικονομικά δεδομένα, όπως η ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο και η πτώση του πληθωρισμού, με τον τελευταίο να δίνει πιθανότατα το πράσινο φως στη Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Με το δεξί μπήκε η αμερικανική αγορά στην εβδομάδα της Fed, με τους κυριότερους δείκτες της Wall Street να ενισχύονται και να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά, καθώς την Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 224 μονάδων ή 0,59% στις 38.157 μονάδες, καταρρίπτοντας τα ιστορικά του υψηλά για έκτη φορά μέσα στο 2024. Σε νέα επίπεδα ρεκόρ -επίσης για 6η φορά στο τρέχον έτος- και ο διευρυμένος S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,76% φτάνοντας στις 4.927 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,12% στις 15.628 μονάδες.

Ωστόσο, ο Boivin και η ομάδα του εξακολουθούν να «παραμένουν ευέλικτοι» και είναι «έτοιμοι να κάνουν στροφή», καθώς οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ευρύ φάσμα αβεβαιοτήτων, προσέθεσαν. Για παράδειγμα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η συναινετική πρόβλεψη για μια ήπια προσγείωση για την οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να αμφισβητηθεί αργότερα αυτό το έτος και ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αναμένεται να αναζωπυρωθεί μακροπρόθεσμα.

«Συμφωνούμε με τις αγορές ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κοντά στο 2% φέτος, βοηθώντας το ανοδικό μομέντουμ να επεκταθεί εντός του έτους. Ωστόσο, ο πληθωρισμός είναι απίθανο να παραμείνει εκεί μακροπρόθεσμα», ανέφεραν ο Boivin και η ομάδα του, αναφέροντας την «πολύ θερμή» αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να δυσκολέψει τη διατήρηση του πληθωρισμού κοντά στο στόχο του 2% της Fed.

«Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα θα ανέλθει στο 3% το 2025», έγραψαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Ποιοι ξένοι επενδυτές ψάχνουν εξοχικά σε Κρήτη, Ρόδο, Χαλκιδική – Η Golden Visa και οι τιμές

Όλες οι ευκαιρίες προνομιακής χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Ποια προγράμματα έρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τι χρειάζεται για το «άλμα προς τα εμπρός» - Τα μηνύματα του ΣΕΒ για μισθούς, επενδύσεις και ενεργειακή μετάβαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider