Wall Street: Νέα κέρδη και 6ο ρεκόρ μέσα στο 2024 για τους Dow Jones και S&P 500

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα κέρδη και 6ο ρεκόρ μέσα στο 2024 για τους Dow Jones και S&P 500
Με το βλέμμα στην Fed και στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών οι αναλυτές.

Με το δεξί μπήκε η αμερικανική αγορά στην εβδομάδα της Fed, με τους κυριότερους δείκτες της Wall Street να ενισχύονται και να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά, με την διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά αύριο να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 224 μονάδων ή 0,59% στις 38.157 μονάδες, καταρρίπτοντας τα ιστορικά του υψηλά για έκτη φορά μέσα στο 2024. Σε νέα επίπεδα ρεκόρ -επίσης για 6η φορά στο τρέχον έτος- και ο διευρυμένος S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,76% φτάνοντας στις 4.927 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,12% στις 15.628 μονάδες.

Μεγάλη βουτιά 9% κατέγραψε η μετοχή της iRobot, μετά το ναυάγιο της εξαγοράς της εταιρείας από την Amazon και της προαναγγελίας της απόλυσης του 31% του εργατικού δυναμικού της.

H μετοχή της Tesla κατέγραψε κέρδη άνω του 4%, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά την πτώση άνω του 13% την περασμένη εβδομάδα, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το δ' τρίμηνο του 2023.

Σημειώνεται πως στη διάρκεια της προηγούμενης βδομάδας και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο μετά τη δημοσιοποίηση ενθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, αρχής γενομένης από την περασμένη Πέμπτη όταν ανακοινώθηκε πως η οικονομία των ΗΠΑ για όλο το 2023 επιταχύνθηκε με ρυθμό 2,5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προοπτικές της αγοράς.

Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε λίγο στο τέλος του έτους μετά την πτώση τον Νοέμβριο, με την αύξηση των τιμών στο 12μηνο που έληξε τον Δεκέμβριο να παραμένει αμετάβλητη στο 2,6%. Ο δομικός πληθωρισμός, στον οποίο η Fed δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αυξήθηκε επίσης 0,2% τον περασμένο μήνα.

Στο μέτωπο της Fed, οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει πως η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, με το 97% όσων ερωτήθηκαν σε έρευνα της CME Group να εκτιμά πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων από την επικείμενη συνεδρίασή της.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 οι τεχνολογικές Microsoft, Apple, Meta, Amazon και Alphabet, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από Boeing και Merck.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έσπασε» το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο - «Βουτιά» 8% για το φυσικό αέριο

Ευρωαγορές: Άνοδος για τέταρτη σερί συνεδρίαση

Μικρά κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider