«Έσπασε» το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο - «Βουτιά» 8% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε» το ανοδικό σερί για το πετρέλαιο - «Βουτιά» 8% για το φυσικό αέριο
Η επιθεση στην Ιορδανία πυροδότησε νέες ανησυχίες για τις προμήθειες του αργού.

Με απώλειες έκλεισε σήμερα η αγορά πετρελαίου μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς το χτύπημα εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία ενισχύει τις ανησυχίες πως μια κλιμάκωση συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να απειλήσει τις προμήθειες αργού.

Πιο αναλυτικά, το αμερικάνικο αργό WTI για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,23 δολάρια ή 1,6%, για να διαμορφωθεί στα 76,78 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παρόμοια εικόνα και για το αργό τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου, το οποίο υποχώρησε κατά 1,15 δολάρια ή 1,4%, στα 82,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Τα συμβόλαια Απριλίου υποχώρησαν κατά 1,12 δολάρια, ή σχεδόν 1,4%, στα 81,83 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη Φεβρουαρίου έχασε 2,9% κλείνοντας στα 2,23 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Φεβρουαρίου έχασε 0,3% στα 2,83 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 2,49 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 8,2%.

«Το τραγικό περιστατικό μπορεί να πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις και ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς να εισέλθει σε μια νέα εποχή κινδύνου όσον αφορά τον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αγορές πετρελαίου φαίνεται ότι εξακολουθούν να βλέπουν με μεγαλύτερη ανησυχία το μέλλον της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα παρά οποιονδήποτε άλλο γεωπολιτικό παράγοντα .

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω των αισιόδοξων στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και εξαιτίας των διακοπών στην παραγωγή στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη για τον χρυσό με ώθηση από τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Ευρωαγορές: Άνοδος για τέταρτη σερί συνεδρίαση

Goldman Sachs: Η «μάχη των μαχών» Μπάιντεν - Τραμπ και ο αντίκτυπος στις ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider