Wall Street: Μικτά πρόσημα στον απόηχο των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικτά πρόσημα στον απόηχο των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό
Υποχώρηση παρουσιάζουν σήμερα οι μετοχές που συνδέονται με τον Nasdaq.

Τελευταία Ενημέρωση: 20:02

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες σήμερα στην συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναλύουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

O Dow Jones κερδίζει 0,04% στις 38.063 μονάδες σε αντίθεση με τον Nasdaq που σημειώνει πτώση 0,43% φτάνοντας στις 15.444 μονάδες. Πτώση σημειώνει και ο S&P 500 o οποίος χάνει 0,20% στις 4.884 μονάδες,

Υποχώρηση παρουσιάζουν οι μετοχές που συνδέονται με τον Nasdaq 100, αποτέλεσμα των δημοσιεύσεων των τριμηνιαίων εκθέσεων αποτελεσμάτων, όπως αυτή της εταιρείας κατασκευής τσιπ Intel, που ηγείται των απωλειών.

H μετοχή της εταιρείας καταγράφει πτώση 11,86% στο ταμπλό, λόγω των απογοητευτικών προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, όπου η εταιρεία αναμένει κέρδη ανά μετοχή 13 σεντς επί πωλήσεων μεταξύ 12,2 και 13,2 δισ. δολαρίων, έναντι προσδοκιών για 33 σεντς ανά μετοχή και εσόδων 14,15 δισ. δολαρίων. Για το δ' τρίμηνο του 2023 τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, με τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να είναι 54 σεντ έναντι 45 σεντ και έσοδα στα 15,4 δισ. δολάρια έναντι 15,15 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή ημιαγωγών KLA Corp. χάνει περισσότερο από 5% αφού η εταιρεία δημοσίευσε οδηγίες για τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο. Η Visa χάνει 1,63% αφού η εταιρεία πιστωτικών καρτών δήλωσε ότι βλέπει επιβράδυνση του όγκου πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, οι βασικοί μέσοι όροι παρακολουθούν μια εβδομάδα νίκης. Τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq Composite σημειώνουν άνοδο. Ο S&P 500 έχει κλείσει σε υψηλό ρεκόρ για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις, το μεγαλύτερο σερί από τον Νοέμβριο του 2021. Περίπου το 24,7% των μετοχών στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το τέταρτο τρίμηνο, με περίπου το 72% να έχει κερδίσει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι μετοχές έχουν πάρει ώθηση από τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που δημοσιευτηκαν χθες για το ΑΕΠ. Σήμερα ανακοινώθηκε ο ρυθμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ με βάση το προτιμώμενο δείκτη PCE της Fed. Ήταν σύμφωνος με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε μηνιαία βάση, αλλά ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από το αναμενόμενο σε ετήσια βάση. Παρουσίασε ήπια αύξηση κατά 0,2% τον Δεκέμβριο, ενώ έδειξε μικρότερες αυξήσεις τιμών το 2024. Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε λίγο στο τέλος του έτους μετά την πτώση τον Νοέμβριο, με την αύξηση των τιμών στο 12μηνο που έληξε τον Δεκέμβριο να παραμένει αμετάβλητη στο 2,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

«Καμπανάκι» Φον ντερ Λάιεν για αύξηση της γεωοικονομικής αστάθειας

ΟΔΔΗΧ: Έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων δημοπρατούνται στις 31/1 για άντληση 625 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider