Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά σχεδόν ενός μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά σχεδόν ενός μήνα
Υποχώρησαν από τα υψηλά σχεδόν ενός μήνα οι τιμές του αργού.

Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν ενός μηνός, που είχαν κλείσει την Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις διαταραχές της παραγωγής στη Βόρεια Ντακότα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, η απόφαση της Λιβύης να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό οικόπεδο της έδωσε ώθηση τις τιμές αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα.

Αναλυτικότερα, το αμερικάνικο αργό WTI παραδόσεως Μαρτίου σημείωσε πτώση 39 σεντς ή 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 74,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου Brent Μαρτίου υποχώρησε κατά 51 σεντς ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 79,55 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη Φεβρουαρίου έχασε 1,2% στα 2,21 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Φεβρουαρίου έχασε σχεδόν 0,1% στα 2,69 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 2,45 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 1,3%.

Τις προηγούμενες ημέρες μία σειρά παραγόντων οδήγησαν τις τιμές του αργού και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 26 Δεκεμβρίου. Οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά λιμάνια της Βαλτικής, από τα οποία η Ρωσία εξάγει πετρέλαιο αλλά και η μείωση παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα εξαιτίας του παγετού οδήγησαν σε απώλειες στην παραγωγή που φτάνουν τα 700.000 βαρέλια την ημέρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη θα ανακοινωθούν από την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να αναμένουν μείωση των αποθεμάτων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη για τον χρυσό την Τρίτη

«Εξοικονομώ 2023»: Τα επόμενα βήματα για να λάβουν οι δικαιούχοι τις επιδοτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση

ΗΠΑ: H J&J θα πληρώσει 700 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό με 42 Πολιτείες για την βρεφική πούδρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider