Ευρωαγορές: Ανόδου συνέχεια μετά το ράλι 4 εβδομάδων, στη Fed η προσοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ανόδου συνέχεια μετά το ράλι 4 εβδομάδων, στη Fed η προσοχή
Κέρδη για τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν την εβδομάδα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επεκτείνοντας το ράλι 4 εβδομάδων, καθώς η παγκόσμια προσοχή στρέφεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Federal Reserve και την ανακοίνωση των κινήσεων νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ αυτή την Τετάρτη.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,4% διαγράφοντας τις αρχικές του απώλειες, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη 0,36% στις 4.539 μονάδες, με τις μετοχές των media να ηγούνται της ανόδου με κέρδη 1,2%, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές των μεταλλευτικών συνέχισαν να καταγράφουν απώλειες ύψους 0,9% σήμερα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 16.794 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρές απώλειες 0,13% στις 7.544 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.551 μονάδες μετά από κέρδη 0,33%.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,07% στις 30.426 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,25% στις 10.198 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI σημείωσε απώλειες 0,9% στις 6.507 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα την προηγούμενη εβδομάδα ευνοήθηκε από τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση αλλά και από την εν εξελίξει συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να συμπληρώνουν τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες κερδών.

Ωστόσο, αναλυτές του Bloomberg εκφράζουν βεβαιότητά πως η Ευρωζώνη δεν θα καταφέρει να γλιτώσει από την πρώτη ύφεση μετά την πανδημία, με την οικονομία της να συρρικνώνεται για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Η αδυναμία οφείλεται κυρίως στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με δημοσιονομική κρίση και αδύναμη παγκόσμια ζήτηση, με τους οικονομολόγους να περιμένουν ύφεση 0,2% το τέταρτο τρίμηνο — μεγαλύτερη από την αρχικά προβλεπόμενη συρρίκνωση κατά 0,1%.

Κέρδη καταγράφηκαν σήμερα και στα ασιατικά ταμπλό, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street δύο μέρες πριν την συνεδρίαση της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αισιοδοξία Σολτς ότι θα καλυφθεί η «τρύπα» των 17 δισ. στον προϋπολογισμό του 2024

Γιατί η UBS δηλώνει «bullish» για τα ελληνικά ομόλογα

Bitcoin: Ανακόπηκε το ράλι με σύντομη «βουτιά» 7,5% - «Κρατάει» τα 40.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider