Wall Street: Ήπια ανοδικά εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπια ανοδικά εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed
Ήπιες διακυμάνσεις σε θετικό έδαφος εμφανίζουν οι δείκτες στην Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση 21:09

Με ήπιες διακυμάνσεις σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την τελευταία συνεδρίαση της Fed για το 2023 που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη και τα σημάδια που θα στείλει σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει όσον αφορά στη νομισματική πολιτική της το ερχόμενο έτος.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 36.360 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,32% στις 4.618 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται στο +0,17% στις 14.428 μονάδες.

Σημειώνεται πως σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον S&P να βρίσκεται υψηλότερα κατά 20% από τις αρχές του έτους, ενώ επέκτεινε το ανοδικό σερί για έκτη διαδοχική εβδομάδα, στο μεγαλύτερο σερί από το 2019.

Η μετοχή της Macy’s πραγματοποιεί ράλι 16% μετά τα νέα πως ομάδα επενδυτών επενδυτών σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορά της για σχεδόν 6 δισ. δολάρια, καθιστώντας ιδιωτική την αλυσίδα πολυκαταστημάτων. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Arkhouse Management και η Brigade Capital Management υπέβαλαν προσφορά ύψους 5,8 δισ. δολαρίων για να αποκτήσουν τις μετοχές της Mac.

Αναφορικά με την τελευταία συνεδρίαση της Fed, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα ομόλογα στο στόχο του 5,25%-5,5%, με τον πρόεδρο Jerome Powell να επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για μείωση του πληθωρισμού σε επίπεδα πέριξ του 2%. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, οι αγορές προβλέπουν πως υπάρχει πιθανότητα της τάξης του 45% η Fed να προχωρήσει τον Μάρτιο στη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες βάσης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται την Τρίτη τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ για τον δείκτη τιμών παραγωγού αναμένονται την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Πρώτη ύφεση μετά την πανδημία στην Ευρωζώνη

Bitcoin: Ανακόπηκε το ράλι με σύντομη «βουτιά» 7,5% - «Κρατάει» τα 40.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider