Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση του OPEC - «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση του OPEC - «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο
Η κρίσιμη συνεδρίαση OPEC+ αναβλήθηκε από τις 25 έως τις 26 Νοεμβρίου για τις 30 Νοεμβρίου, συμπαρασύροντας καθοδικά την τιμή του «μαύρου χρυσού» την Πέμπτη.

Τελευταία ενημέρωση 17.24

Η κρίσιμη συνεδρίαση OPEC+ αναβλήθηκε από τις 25 έως τις 26 Νοεμβρίου για τις 30 Νοεμβρίου, συμπαρασύροντας καθοδικά την τιμή του «μαύρου χρυσού» την Πέμπτη. Ο λόγος για την ματαίωση της συνάντησης του Σαββατοκύριακου και η μετάθεσή της την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Παράλληλα, η νέα ημερομηνία της σύσκεψης των χωρών του ΟΠΕΚ+ συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης για το κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 15% τους τελευταίους δύο μήνες, όταν είχαν αγγίξει τα 100 δολάρια/ βαρέλι. Ενδεικτικά, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, το αργό Brent διαπραγματεύεται σήμερα το απόγευμα (17.26 ώρα Ελλάδος) στα 78,85 δολάρια/βαρέλι και το αμερικανικό WTI στα 74,18 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 4,4 % και 4,6% αντίστοιχα.

Αμερικανικά αποθέματα και ΟΠΕΚ

Τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη θα προσφέρουν την επόμενη ένδειξη για τις προθέσεις της αγοράς πριν από τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

«Οι αγορές αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λεπτή ισορροπία, δεν έχουν μαζική υπερπροσφορά ή υποπροσφορά», δήλωσε ο Πιέρ Αντουράν, ιδρυτής της Andurand Capital Management, στη Francine Lacqua σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

«Η αύξηση της ζήτησης είναι πολύ ισχυρή. Η προσφορά ήταν το θέμα, πολύ μεγαλύτερη προσφορά από την αναμενόμενη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να χρειαστεί να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής.

Μια πρόσθετη μείωση από τον ΟΠΕΚ+ θα αύξανε τις τιμές κατά μερικά δολάρια, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι κυρίαρχο. Από την πλευρά της, η Morgan Stanley θεωρεί απίθανη μια επέκταση των περιορισμών της προσφοράς σε αυτό το στάδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SAS: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης 1,2 δισ. δολαρίων της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας

Πράσινο τιμολόγιο ρεύματος: Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση

Ο 92χρονος που έβγαλε 5 δισ. ευρώ το 2023 - Το «στοίχημα» από το 1980

gazzetta
gazzetta reader insider insider