«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» άνω του 4% για το πετρέλαιο
Οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν σχεδόν 4% την Πέμπτη, καθώς τα αποθέματα αυξήθηκαν ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε.

(upd 18:40) Οι τιμές του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν άνω του 4% την Πέμπτη, καθώς τα αποθέματα αυξήθηκαν ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, πυροδοτώντας ανησυχίες για τη ζήτηση.

Το West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου βρέθηκε να χάνει 3,37 δολάρια ή 4,4%, στα 73,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Ιανουαρίου αποδυναμώθηκε 4,03% ή κατά 3,27 δολάρια, στα 77,91 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε σταθερή στα 13,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,6% τον Οκτώβριο, με τον Φιλ Φλιν, αναλυτή στον πετρελαϊκό όμιλο Price Futures Group, να εκτιμά πως η συγκεκριμένη πτώση σε συνδυασμό με την αυξημένη προσφορά, επιβραδύνει τη ζήτηση. «Οι τιμές δυσκολεύονται πλέον να βρουν υποστήριξη επειδή οι "αρκούδες" ελέγχουν την αγορά» εξήγησε.

Στην Κίνα, η διύλιση επιβραδύνθηκε κατά 2,8% τον Οκτώβριο σε 15,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας επιβράδυνση της ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ ο ΟΠΕΚ κατηγόρησε τη Δευτέρα τους κερδοσκόπους για την πρόσφατη πτώση των τιμών, θεωρώντας ως «υπερβολικό» το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV/AIDS: Δωρεάν και ανώνυμοι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ 

Ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider