Χρυσός: Τρίτη σερί ημέρα απωλειών - Το παλλάδιο «άγγιξε» χαμηλά 5ετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τρίτη σερί ημέρα απωλειών - Το παλλάδιο «άγγιξε» χαμηλά 5ετίας
Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τα μέταλλα σε τιμές δολαρίου λιγότερο ελκυστικά για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν νέα στοιχεία για την επιτοκιακή πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ το παλλάδιο έφτασε σε χαμηλό πενταετίας.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τα μέταλλα σε τιμές δολαρίου λιγότερο ελκυστικά για κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Οι επενδυτές θα αρχίσουν να εξετάζουν οικονομικά δεδομένα και πιθανές ενέργειες από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χρυσός θα αντιδράσει με βάση όσα δείχνουν τα δεδομένα», δήλωσε στο CNBC ο Daniel Ghali, αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

«Είναι δύσκολο να δούμε έναν καταλύτη για περαιτέρω ανοδική πορεία στον χρυσό χωρίς αξιοσημείωτη επιδείνωση στα δεδομένα».

Μια σειρά αξιωματούχων της Fed διατήρησαν την Τρίτη ισορροπημένο τόνο όσον αφορά στην επόμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας, αλλά σημείωσαν ότι θα επικεντρωθούν σε περισσότερα οικονομικά δεδομένα και στον αντίκτυπο των υψηλότερων μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ομολόγων.

«Η πνευματική αυστηρότητα πρέπει να συνδυαστεί με την ευελιξία και την ευκινησία», είπε ο Πάουελ στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο για τον εορτασμό της 100ής επετείου του Τμήματος Έρευνας και Στατιστικής του διοικητικού συμβουλίου της Fed.

Ο χρυσός είναι ευαίσθητος στα επιτόκια των ΗΠΑ, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

Κέρδισε πάνω από 7% τον Οκτώβριο καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια».

Έτσι ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,5% κλείνοντας στα 1.964,50 δολάρια.

Το ασήμι παρέμεινε οριακά αμετάβλητο στα 22,64 δολάρια η ουγγιά.

Υποχώρηση σημείωσε και το παλλάδιο φτάνοντας μάλιστα σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό από το 2018, πριν διαμορφωθεί στα 1.042,72 δολάρια, με απώλειες 1,2%. Η πλατίνα έχασε 2,2% στα 871,92 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι πρέπει να ξέρουμε όταν προμηθευόμαστε πετρέλαιο θέρμανσης

Ευρωαγορές: Επανήλθαν στο θετικό μομέντουμ της προηγούμενης εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Υποτονικότητα και έλλειψη αγοραστών - «Μίλησαν» οι πωλητές στις δημοπρασίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider