Νέα απόπειρα ανοδικής αντίδρασης στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα απόπειρα ανοδικής αντίδρασης στη Wall Street
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 33.611 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,52% στις 4.297 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,83% στις 13.116 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 20:35

Κέρδη παρά τις μικρές απώλειες στην αρχή της συνεδρίασης καταγράφονται στη Wall Street την Πέμπτη, κόντρα στους επενδυτικούς φόβους για τα επιτόκια, εν μέσω των υψηλών ομολογιακών αποδόσεων και του πετρελαϊκού ράλι.

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με αρκετά ισχυρό ρυθμό το β' τρίμηνο του έτους, όπως έδειξε η τελευταία μέτρηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ η οποία περιλαμβάνει επίσης μεγάλες καθοδικές αναθεωρήσεις για τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% το β' τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη μέτρηση του. Αυτή είναι η τρίτη μέτρηση του ΑΕΠ για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου. Παράλληλα, η ανάπτυξη του α' τριμήνου αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 2,2% από 2% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Ταυτόχρονα, το 10ετές αμερικανικό ομόλογο άγγιξε νέο υψηλό 15ετίας με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ να παραμένει εύρωστη και ανθεκτική, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε και από το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το τελευταίο διάστημα επηρεάζεται έντονα από τις κινήσεις στην αγορά ομολόγων, ενώ εντείνονται και οι ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, με τις μετοχές να οδηγούνται σε νέα χαμηλά. Ο S&P 500 έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο αυτή την εβδομάδα, καθώς η απόδοση 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε σε υψηλό 15ετίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 33.611 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,52% στις 4.297 μονάδες και ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,83% στις 13.116 μονάδες. Στα ταμπλό, η Micron Technology χάνει περισσότερο από 4% λόγω του απογοητευτικού της guidance για τα κέρδη στο τρέχον τρίμηνο.

Η Παρασκευή φέρνει το τέλος ενός παραδοσιακά δύσκολου μήνα για τις μετοχές όπως είναι ο Σεπτέμβριος. Από το κλείσιμο της Τετάρτης, ο Dow Jones οδηγείται ολοταχώς σε μηνιαίες απώλειες 3,4% και 2,5% χαμηλότερα στο τρίμηνο. Ο S&P 500 αναμένεται να ολοκληρώσει τον μήνα με πτώση 5,2% και το τρίμηνο με περίπου -4%. Ο Nasdaq βρίσκεται σε ρυθμό για να κλείσει τον Σεπτέμβριο και το τρίμηνο με «βουτιά» 6,7% και 5%, αντίστοιχα.

«Η αγορά μετοχών χρειάζεται ανάπαυλα από τις ραγδαίες αυξήσεις στο μέτωπο των επιτοκίων για να κινηθεί υψηλότερα και η Fed πρέπει να υποχωρήσει από την επιθετική της στάση στη μάχη κατά του πληθωρισμού», υπογραμμίζει ο Ρος Μέιφιλτντ, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Η ισχυρή δυναμική της αγοράς ακινήτων αντανακλάται στην έντονη άνοδο των επενδύσεων

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην DoValue Greece για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη

PRODEA Investments: Εκμίσθωση του γραφειακού συγκροτήματος ΚΑΡΕΛΑ στη Mytilineos

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider