Πετρέλαιο: Τρίτη συναπτή ημέρα απωλειών παρά τους ρωσικούς περιορισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τρίτη συναπτή ημέρα απωλειών παρά τους ρωσικούς περιορισμούς
Αυτό είναι η τρίτη ημέρα πτώσης για το «μαύρο χρυσό», μια μέρα αφότου η Fed ανακοίνωσε χτες ότι θα διατηρήσει το επιτόκιο πολιτικής της πάνω από το 5% μέχρι το επόμενο έτος

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με ελαφρά πτώση την Πέμπτη, αλλά κοντά στα υψηλά του 2023, παρόλο που η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ, βάζοντας σε νέες περιπέτειες την παγκόσμια προσφορά καυσίμων, ελέω του χειμώνα που έρχεται. Αυτό είναι η τρίτη ημέρα πτώσης για το «μαύρο χρυσό», μια μέρα αφότου η Fed ανακοίνωσε χτες ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 89,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κάνοντας το «κόκκινο 3x3». Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Νοεμβρίου απώλεσε 0,3%, για να διαμορφωθεί στα 93,30 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 7 σεντς στα 2,62 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε 1,2% και έκλεισε στα 3,368 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου διολίσθησε 2,8% στα 2,84 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η Μόσχα ανακοίνωσε προσωρινούς περιορισμούς στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ προκειμένου να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά, καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται ελλείψεις, ενώ οι τιμές χονδρικής πώλησης καυσίμων ανέβηκαν λόγω της αύξησης των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και της αποδυνάμωσης του ρουβλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο δεν διευκρίνισε πώς θα λειτουργήσουν οι περιορισμοί, ενώ το υπουργείο Ενέργειας, σε ξεχωριστή του δήλωση, αναφέρει ότι με τους περιορισμούς θα αποτρέψουν τις μη εξουσιοδοτημένες «γκρίζες» εξαγωγές καυσίμων κίνησης. Σημειώνεται πως Ρωσία εφαρμόζει μια μακρόχρονη πολιτική περιορισμού των λιανικών τιμών των καυσίμων, προσπαθώντας να τις περιορίσει σύμφωνα με τον επίσημο πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό δολάριο οδήγησε τον χρυσό στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και 2 μήνες

Οι κεντρικές τράπεζες «πλήγωσαν» τις ευρωαγορές - Κατακρημνίστηκε 20% η Ocado

Nέο εργοστάσιο Coca - Cola στην Κίνα: Στα 260 εκατ. ευρώ η επένδυση

gazzetta
gazzetta reader insider insider