Ρωσία: Περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων από το Κρεμλίνο - Ελλείψεις σε βενζίνη και diesel

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων από το Κρεμλίνο - Ελλείψεις σε βενζίνη και diesel
Η Ρωσία εισήγαγε προσωρινούς περιορισμούς στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ προκειμένου να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Προσωρινούς περιορισμούς στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ προκειμένου να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ρωσίας, καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται ελλείψεις, ενώ οι τιμές χονδρικής πώλησης καυσίμων αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και της αποδυνάμωσης του ρουβλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, κυβέρνηση δεν διευκρίνισε πώς θα λειτουργήσουν οι περιορισμοί, ενώ το υπουργείο Ενέργειας, σε ξεχωριστή του δήλωση, αναφέρει ότι με τους περιορισμούς θα αποτρέψουν τις μη εξουσιοδοτημένες «γκρίζες» εξαγωγές καυσίμων κίνησης.

Σημειώνεται πως Ρωσία εφαρμόζει μια μακρόχρονη πολιτική περιορισμού των λιανικών τιμών των καυσίμων, προσπαθώντας να τις περιορίσει σύμφωνα με τον επίσημο πληθωρισμό.

«Οι προσωρινοί περιορισμοί θα βοηθήσουν στον κορεσμό της αγοράς καυσίμων, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Προηγουμένως, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, η κυβέρνηση αύξησε τις υποχρεωτικές ποσότητες προμήθειας βενζίνης και ντίζελ κίνησης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Επίσης καθημερινά γίνεται παρακολούθηση των αγορών καυσίμων για τις ανάγκες των αγροτικών παραγωγών με άμεση προσαρμογή των ποσοτήτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 δολάρια το βαρέλι «βλέπει» η Goldman Sachs το πετρέλαιο - «Πίσω μας το μεγαλύτερο μέρος του ράλι»

Η Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Νέες κυρώσεις της Σεούλ στη Βόρεια Κορέα για εμπόριο όπλων με χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider