Χρυσός: Συνέχισε για 5η συνεδρίαση το ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Συνέχισε για 5η συνεδρίαση το ανοδικό σερί
Οι τιμές του μετάλλου μετασυνεδριακά διατήρησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο μετά την ανακοίνωση της Fed. 

Yψηλότερα κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Οι τιμές του μετάλλου μετασυνεδριακά διατήρησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο μετά την ανακοίνωση της Fed.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως ευρέως αναμενόταν, αφήνοντας να εννοηθεί ωστόσο πως αναμένει μία επιπλέον αύξηση των επιτοκίων πριν τα τέλη του έτους και λιγότερες μειώσεις το επόμενο έτος σε σύγκριση με τον αριθμό που φαινόταν να προβλέπει προηγουμένως.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 1.967,10 δολάρια η ουγγιά με αύξηση 13,40 δολάρια ή 0,7% για τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 38 σεντς ή 1,6%, στα 23,84 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 6,10 δολάρια ή 0,6%, στα 942,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσε αύξηση 14,80 δολάρια ή 1,2%, στα 1.281,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 3 σεντς, ή 0,8%, στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

«Οι τιμές του χρυσού ήταν, τουλάχιστον, ανθεκτικές, αντανακλώντας όχι μόνο τις αυξανόμενες προσδοκίες για λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική της Fed, αλλά και τις αυξημένες προσδοκίες για ‘ήπια προσγείωση’», δήλωσε στο Marketwatch ο Jeff Klearman, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη GraniteShares.

«Η ανθεκτική οικονομία με επιβράδυνση του πληθωρισμού έχει γείρει το κλίμα της αγοράς προς το ότι το επιτόκιο-στόχος της Fed έχει μια αξιοπρεπή πιθανότητα να παραμείνει αμετάβλητο βραχυπρόθεσμα», είπε στο MarketWatch. «Όλα αυτά υποστηρίζουν τις μελλοντικές τιμές του χρυσού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 δολάρια το βαρέλι «βλέπει» η Goldman Sachs το πετρέλαιο - «Πίσω μας το μεγαλύτερο μέρος του ράλι»

Ευρωαγορές: Στο πράσινο οι δείκτες λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Fed

Fed: Πάτησε pause στις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά είναι λιγότερο «χαλαρή» για το άμεσο μέλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider