Χρυσός: Τα κέρδη της Παρασκευής έσωσαν το πρόσημο στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τα κέρδη της Παρασκευής έσωσαν το πρόσημο στην εβδομάδα
Με μικρά κέρδη έκλεισε η εβδομάδα για τις τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται στις συναλλαγές της Παρασκευής, λαμβάνοντας ώθηση από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου.

Με μικρά κέρδη έκλεισε η εβδομάδα για τις τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται στις συναλλαγές της Παρασκευής, λαμβάνοντας ώθηση από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που επέτρεψε στον χρυσό να επιστρέψει από τα χαμηλά τριών εβδομάδων που βρέθηκε την Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.946,20 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,7% ή 13,40 δολαρίων/ουγγιά. Σε εβδομαδιαία κλίμακα, οι τιμές του χρυσού έκλεισαν με κέρδη 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

«Οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες αλλά και η προσδοκία ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δίνει στον χρυσό την ευκαιρία να συνεχίσει να διαπραγματεύεται πάνω από 1.900 δολάρια», ανέφερε στο MarketWatch o Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς της Kinesis Money, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει πως «η υποστήριξη για το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο νωρίτερα μέσα στο έτος ήταν εξαιρετικά ισχυρή».

Στα υπόλοιπα μέταλλά, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1,7% στα 23,39 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,9%, όπως και ο χαλκός Δεκεμβρίου που ενισχύθηκε στην εβδομάδα κατά 2,3% στα 3,80 δολάρια/λίβρα, παρά τις απώλειες 0,5% που σημείωσε την Παρασκευή.

Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε στα 929,50 δολάρια/ουγγιά με άνοδο 2%, ενώ σε εβδομαδιαία κλίμακα ενισχύθηκε σχεδόν 4%. Τέλος, με κέρδη 5,1% έκλεισε την εβδομάδα το παλλάδιο Δεκεμβρίου, καθώς την Παρασκευή διαμορφώθηκε στα 1.252,70 δολάρια/ουγγιά, με κέρδη 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εκτόξευση» του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι «πριν το 2024»

Νέο ράλι στις ευρωαγορές στην «σκιά» ΕΚΤ και Λαγκάρντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider