Χρυσός: Υποχώρησαν οι τιμές υπό το «βάρος» του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Υποχώρησαν οι τιμές υπό το «βάρος» του δολαρίου
Τα στοιχεία για τη στέγαση υποδηλώνουν ότι η οικονομία παρέμεινε υγιής και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξήσει ξανά το βασικό της επιτόκιο τον Ιούλιο.

Yποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, κάτω από πίεση από την ενίσχυση του δολαρίου μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις κατοικίες και τις οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς οι κατασκευαστές αύξησαν την κατασκευή μονοκατοικιών για να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση από τους αγοραστές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 23,50 δολάρια ή 1,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.947,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα για την αργία του Ιουνίου.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 89 σεντς, ή 3,7%, φθάνοντας στα 23,23 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έχασε 19,30 δολάρια ή 2%, για να τερματίσει στα 968 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου διολίσθησε 37,10 δολάριο ή 2,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.379,10 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου έκλεισε κατά 1 σεντ ή 0,1%, φθάνοντας στα 3,88 δολάρια η λίβρα.

Οι τιμές του χρυσού ήταν χαμηλότερες την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τη στέγαση στις ΗΠΑ τον Μάιο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Οι κατασκευές σε νέες αμερικανικές κατοικίες αυξήθηκαν κατά 21,7% τον Μάιο, αυξάνοντας σε ετήσιο ρυθμό 1,63 εκατ. τον περασμένο μήνα από 1,34 εκατ. τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones ανέμεναν 1,39 εκατομμύρια κατοικίες τον περασμένο μήνα. Οι οικοδομικές άδειες, σημάδι μελλοντικής κατασκευής, αυξήθηκαν 5,2% σε ποσοστό 1,49 εκατομμύρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση της Wall Street για 1,42 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία για τη στέγαση υποδηλώνουν ότι η οικονομία παρέμεινε υγιής και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξήσει ξανά το βασικό της επιτόκιο τον Ιούλιο.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι μιας σειράς άλλων σημαντικών νομισμάτων καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων. Ο δείκτης ICE US Dollar διαπραγματεύθηκε λιγότερο από 0,1% υψηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Άλμα» 11% για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Eurostat: Αύξηση κατά 64% σημείωσαν το 2022 οι αιτούντες άσυλο στην ΕΕ

Μεσανατολικό: 4 νεκροί και 4 τραυματίες από πυρά σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη

gazzetta
gazzetta reader insider insider