Κέρδη για τον χρυσό - Πλησιάζει τα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τον χρυσό - Πλησιάζει τα 2.000 δολάρια
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού, καθώς οι αναλυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών ίσως να οδηγήσει την Fed στην διατήρηση των τρεχόντων επιπέδων.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 1.974,30 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,4% ή 4.7 δολαρίων/ουγγιά.

Σημειώνεται πως ο δείκτης των υπηρεσιών του ISM διαμορφώθηκε τον Μάιο στις 50,3 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Απρίλιο, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στις 52,2 μονάδες.

«Οι αγορές αφήνονται να επικεντρωθούν μόνο στα οικονομικά στοιχεία και η σημερινή μέτρηση του ISM είναι πραγματικά άσχημη», δήλωσε στο MarketWatch ο Adrian Ash, διευθυντής έρευνας στο BullionVault, σημειώνοντας πως «ο χρυσός συνεχίζει να αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες της αγοράς για τα επιτόκια της Fed.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Αυγούστου έχασε 0,1% και διαμορφώθηκε στα 23,56 δολάρια.

Κέρδη σχεδόν 2,5% σημείωσε η πλατίνα παραδόσεως Σεπτεμβρίου κλείνοντας στα 1.028,19 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Αυγούστου κατέγραψε απώλειες 0,9% στα 1.407,86 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider