Επιστροφή στα «κόκκινα» στην Wall Street μετά το ράλι της Παρασκευής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα «κόκκινα» στην Wall Street μετά το ράλι της Παρασκευής
H Wall Street προέρχεται από μία πανηγυρική εβδομάδα, με τον S&P να κλείνει σε υψηλά άνω των 9 μηνών.

Τελευταία ενημέρωση 22.34

Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να προέρχεται από την καλύτερη εβδομάδα της εδώ και δύο μήνες, στον απόηχο της συμφωνίας για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αποτρέποντας μία πιθανή χρεοκοπία της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη, γεγονός που θα έφερνε ανυπολόγιστες επιπτώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,52% στις 33.589 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,19% και βρίσκεται στα επίπεδα των 4.274 μονάδων. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος χάνει 0,07% στις 13.232 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της Apple πιάνοντας τα ιστορικά της υψηλά κοντά στα 184 δολάρια, ενώ ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι των Netflix και Intel με κέρδη σχεδόν 3%.

Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές των JPMorgan Chase και Goldman Sachs, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν κεφαλαιακής επάρκειας στους τραπεζικούς κολοσσούς. Κέρδη 1% και για τις Alphabet, Oracle.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες της Wall Street υποδέχθηκαν με ράλι τη συμφωνία μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων, κλείνοντας την εβδομάδα με ισχυρά κέρδη, λαμβάνοντας επιπλέον ώθηση και από την ανθεκτικότητα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. O S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,9% και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο Αύγουστο, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,1%, επεκτείνοντας το ανοδικό του σερί στις έξι εβδομάδες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020.

Μάκρο

Αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση της ζήτησης για προϊόντα που σχετίζονται με τις αμυντικές δαπάνες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν τον Απρίλιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,8%. Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 1,4% τον Απρίλιο. Σημειώνεται πως τον Μάρτιο οι παραγγελίες είχαν αυξηθεί κατά 0,6%.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης του ISM που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Μάιο στις 50,3 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Απρίλιο, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στις 52,2 μονάδες, γεγονός που εκλαμβάνεται ως προάγγελος της διατήρησης των επιτοκίων από την Fed στα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πυρά» Κομισιόν κατά Twitter: «Επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης»

Κέρδη σχεδόν 2,5% για το πετρέλαιο μετά το νέο «χτύπημα» του OPEC+

Τραμπ: «Όσοι περισσότεροι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, τόσο καλύτερα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider